‘Zlatna grumenja’ NBA lige!

Denver je odlično otvorio sezonu. Sa 8 pobeda i 5 poraza trenutno su u gornjem domu Zapadne konferencije. Pri tome, vidan je napredak u svim segmentima igre. Ofanzivno su bolji nego prošle sezone sa mnoštvom napadačkih opcija, dok je – i to je za ovaj mladi tim najvažnije – primetan napredak u odbrani. Denver i pored činjenice da je Nikola Jokić motor ekipe i da lopta ide kroz njegove ruke u gotovo svakom napadu, ne oslanja isključivo na njega, to je posebna vrednost ovog tima. Uz All Star pojačanje, Paula Millsapa, koji svojim iskustvom značajno utiče na igru i na rezultate, također iskusnog Chandlera, sjajnog back up centra Plumleea, polivalantnog Bartona koji je kandidat za najboljeg 6. igrača, Denverovo bogatsvo je njegova bekovska trojka – Gary Harris, Jamal Murray i Emmanuel Mudiay. Sva trojica mladi u ovoj sezoni pokazuju izuzetno zrele partije.

23-godišnji Harris je najstariji među njima a u ovoj sezoni beleži 12.4 poena, 2.7 skokova i 2.8 asistencija. Nešto slabije nego prošle sezone, ali Harris igra vrlo sigurno, i pouzdano…

…i pri tome sjajno sarađuje sa Nikolom Jokićem:

Jamal Murray igra svoju sophmore sezonu, a prošle godine je bio među najboljim rookie igračima. Najveći je potencijal ovoga tima uz našeg Jokića, a ove sezone je prosto eksplodirao. U pobedi protiv Magica postigao je i svoj rekord karijere sa 32 poena:

Čini se da je za njega samo nebo granica a ove sezone 20-godišnjak je podigao svoju statistiku na 12.8 poena, 2.4 skoka i 2.5 asistencija.

I konačno tu je po igračkom iskustvu već iskusni, a po godinama mladi 21-godišnji Emanuel Mudiay, kojeg se dugo čekalo da pronađe pravu formu, a ove sezone – iako ulazi sa klupe – pokazuje da ga to ne dira, i ima sjajnu statistiku. I što je važnije – deluje kao pravi lider i organizator igre na terenu. Značajno je popravio procenat šuta iz igre, i to je ono na čemu je naporno radio ovoga leta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*