Još jedna Nurkova lekcija za bivše

Veliki sportski rivali, Blazersi i Nuggetsi odigrali su ne toliko zanimljiv meč. Portland je razbio rivala, 99 – 82, a zaslužan za ovaj trijumf bio je Jusuf Nurkić, sa 17 poena najefikasniji pojedinac u timu Portlanda. Tome je dodao 5 skokova i 1 asistenciju.

Rivalstvo Portlanda i Denvera traje od prošle sezone kada su klubovi bili u direktnom okršaju za plasman u play off, i kada su Blazersi u foto finišu bili bolji. U direktnom duelu ova dva tima Jusuf Nurkić, koga je Denver trejdao upravo u Portland, odigrao je za sada svoju najbolju partiju u NBA i bio najzaslužniji za uspeh kluba iz Oregona.

Portland je igrao čvrstu odbranu što je rezultiralo vrlo lošim napadačkim učinkom Nuggetsa, lošim šutem iz igre, i potpunom destrukcijom njihove napadački orijentisane igre. Nakon preuzimanja vođstva u toku prve i druge četvrtine, Porland je strpljivo gradio prednost, a presudila je serija od 9 – 0 u trećoj deonici.

Nikola Jokić bio je samo bleda senka onoga igrača koji je bio dominantan prošle sedmice, odigrao je možda i najlošiju partiju ove sezone – za 34 minuta, 6 poena, 7 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte uz katastrofalan šut od 22 % iz igre.

Uz Nurkića, McCollum je postigao 17 poena a Lillard 15, a Blazersi su imali mnogo više zapaženih igrača sa klupe. Kod Denvera su najefikasniji bili Millsap i Murray sa po 18 poena, no i njihov procenat šuta bio je loš, a serija grešaka i loših procena, posebno u drugom poluvremenu odlučila je pobedika ovoga meča.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*