Spursi uzeli Teksaški derbi

San Antonio Spursi su predvođeni (trenutno) najboljim igračem LaMarcusom Aldridgeom stigli do pobjede na susjedima iz Texasa, Mavericksima. Lamarcus je bio nerješiva enigma za centre Mavsa, ubacio je 32 poena a bio je sjajan kada se utakmica lomila. Ubacio je 8 poena u ključnoj seriji u posljednjoj dionici i tako doveo Spurse do još jedne pobjede.

Utakmica je čitavo vrijeme bila u egalu, Spursi se nikako nisu mogli odvojiti, no onda u toj posljednjoj dionici uspijevaju prelomiti utakmicu 5 minuta prije kraja. Mavsi su poveli, ali Mills pogađa 5 poena zaredom, zatim na scenu stupa već spomenuti Aldridge sa 8 vezanih koševa i Spursi dolaze do prednosti koju Mavsi nikako nisu uspjeli stići. Prišli su na 4 poena zaostatka, no to je bilo sve od njih.

Ovom pobjedom trener Spursa se još jednom upisao u knjige rekorda. Postao je trener koji je najbrže stigao do 500 pobjeda u gostima u ligi, to je ostvario u 835 utakmica, čak 41-oj manje nešto što je to trebalo Patu Rileyu. Njih dvojica su uz Dona Nelsona jedini treneri koji su stigli do 500 pobjeda u gostima u ligi.

Osim Aldridgea vrlo dobru utakmicu je odigrao i Mills sa 19 poena, dok je s klupe veteran Ginobili dodao 13. Kod Mavsa se istakao rookie Dennis Smith Jr. sa jednim nevjerovatnim zakucavanjem, a dodao je i čak 27 poena uz 6 skokova. Barnes i Barea su stavili po 16 poena, a dobri stari Dirk je ubacio 12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*