Lebron prkosi Draymondu, veteranska lekcija Thunderima

San Antonio Express

Je li ili nije ‘nadčovek’, ali je svakako najbolji košarkaš današnjice. Čovek koji sam vuče katastrofaln tim iz Clevelanda ove sezone, i krpi sve trenerske nedostatke Tyrona Luea. Da, Lebron James je sinoć sa 39 poena potopio Clipperse, 118 – 113, u meču koji su Cavsi dobili tek nakon produžetka. Iako je priznao kako je njegov veliki rivla Draymond Green u pravu i da igra previše, i sinoć je Lebron igrao čak 46 minuta!

Kevin Love sa 25 poena i 8 skokova, odnosno Wade sa 23 poena, 11 skokova i 5 asistencija sa klupe bili su velika podrška ‘Kralju’. Kod kluba iz LA koji je u seriji loših rezultata, najefikasniji su bili Griffin (23 p, 12 sk) i Jordan (20 p, 22 sk).

Oklahoma je ponovo poražena, ovoga puta pali su od čvrstih Spursa, 104 – 101, koji su mnogo bolje odigrali drugo poluvreme i finiš meča i tako stigli do pobede.

OKC je krenuo bolje i vođeni Westbrookom i Adamsom u prvoj deonici imali su velikih 32 – 13, a maksimalna prednost od čak 23 poena bila je tokom druge četvrtine. No, u nastavku se priča okreće – tanka klupa Oklahome, čvrsti i raspoloženi Spursi na kraju su preokrenuli. Pri tome išle su ih i trojke:

Vetaranski duo centara, Lamarcus Aldridge (26p, 9 sk) te Pau Gasol (14 p, 8 sk) bili su ključni za preokret. Kod Oklahome je najefikasniji bio Anthony sa 20 poena, George je postigao 18, a Westbrook je ponovo bio loš iz igre, šutirao je 5 od 22, a završio na 15 poena, 8 skokova i asistencija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*