Dominacija se nastavlja

Ekipa Bostona je ubilježila 15. pobjedu zaredom. Nakon što su preokrenuli Warriorse, sada su imali dosta lakši zadatak, Hawkse. Protiv njih su ostvarili još jednu pobjedu, a to je znači da sada imaju najbolji start u povijesti franšize u prvih 17 utakmica. Također ovaj niz je 5. najduži u povijesi Kelta, te se opasno približavaju onim najboljim generacijama.

Kao što to standaradno biva već u većini NBA utakmica, Hawksi su poveli u prvoj četvtini sa čak 16 razlike, no već nakon malog odmora Kelti se bude, i na krilima klupe Kelta i Browna brišu vodstvo. Ovo je 4. puta u ovom nizu da su Kelti preokrenuli barem 15 poena minusa.U trećem periodu istaknuo se rookie Tatum koji do tada nije ubacio niti poen. Prvo je snažno zakucao nakon ukradene lopte, a zatim nastavio s odličnom igrom i na kraju ubacio svih svojh poena u trećem periodu.

Irving je opet bio nevjerovatan  30 poena uz nevjerovatan 10/12 šut, promašio je samo jednu trojku iz 6 pokušaja a sa bacanja je bio nepogrešiv. Odličan je bio i Brown sa 27 ubačaj, dok su Tatum i Morris ubacili svaki po 14. Schroeder je bio standardno najefikasniji sa 23 poena i 9 asista, a Bazemore je dodao 19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*