Top 5: Učinak naših za 17/11 i 18/11/2017

1 Nikola Jokić

U fantastičnoj napadačkoj predstavi Nuggetsa Jokić je bio vrlo dobar protiv najboljeg frontcourta lige. Borio se lavovski s Davisom i Cousinson i na kraju izašao kao pobjednik. Imao je jedan nezgodan udarac, umalo je onesvjestio Davisa kojeg je pogodio glavom u glavu. Srećom obojica su prošla bez povreda. Još jednom je bio na rubu triple double učinka, sjajno je šutirao i otvarao reket svojim bekovima i bio jedan od ključnih igrača za fantastično veče Nuggetsa u napadu.

2 Jusuf Nurkić

Nakon što je dan prije odigrao možda i najgoru utakmicu sezone, Juka se brzo probudio i vratio se starim navikama. Protiv istog protivnika, no ovaj puta na domaćem terenu Juka je bio puno puno bolji. Dominirao je pod obručem, otjerao je Kingse iz reketa sa 4 blokade, a skupio je u 7 skokova. U napadu bi ipak mogao malo podići razinu efikasnosti, uzima dosta šuteva, no solidnih 50% iz igre za 14 poena našeg centra.

3 Dario Šarić

U nevjerovatnoj prvoj četvrtini u kojoj su ubacili čak 47 poena prvacima Dario je bio jedan od boljih igrača. Šut ga je slušao, ubacio je jednu trojku i dugačku dvojku te skupio nekoliko asista. No akcija utakmice je došla malo kasnije kada je Durant pomislio da je Raduljica i krenuo zakucati preko Šarića. Naletio je na zid i jednu od najboljih blokada koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. Dario je do kraja utakmice odradio svoj posao u obrani, osim ove blokade skupio je i 10 skokova, te na kraju stigao do 13 poena.

4 Bojan Bogdanović

Pacersi su preokrenuli nemoguće protiv Pistonsa a Babo je bio okidač koji je sve pokrenuo. U prvom dijelu ulazima je držao Pacerse u igri, dosta je asistirao svojim suigračima na vanjski šut, a nakon polovice treće četvrtine kreće Babina serija. Držao je Pacerse u igri i postupno smanjivao rezultat s 3 trojke i tako smanjio ogromnu prednost Pistonsa. Kraj utakmice nije igrao Stephenson je preuzeo stvari dalje, no Babo je bio okidač koje je sve pokrenuo.

5 Dragan Bender

Draganu Lakersi izgleda jako odgovaraju. opet je odigrao vrlo dobru utakmicu protiv njih. Bio je gotovo nepogrešiv iza linije 7,24, promašio je samo jednu trojku iz 4 pokušaja, a na kraju se zaustavio na 10 poena. Obrana je bila solidna, skakači je bio na svojoj razini, te polako ali sigurno Dragan napreduje.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*