Jokić nije kriv

NBA liga je uradila nešto za našeg centra što baš i nije čest slučaj. Nikola Jokić je u utakmici protiv Lakersa bio isključen vrlo rano zbog prigovora. Nije mogao nastaviti utakmicu, a s njim je zajedno otišao i trener Mike Malone. Trener je uz novčanu kaznu dobio i jednu utakmicu suspenzije, dok je Jokić bio samo novčano kažnjen.

No neće morati platiti ni tu novčanu kaznu, jer prema odluci NBA lige ta odluka je prestrogo donešena i Jokić nije zaslužio isključenje. Što se tiče trenera, njegova kazna je potvrđena, a on ju je već odradio u sinoćnjoj utakmici protiv Sacramento Kingsa. Nuggetsi su taj meč dobili, a posebno je bio zanimljiv nama jer su po prvi puta Jokić i Bogdanović igrali jedan protiv drugoga.

Povratak ‘nasmejanog’ Juancha, Jokiću srpski derbi

Poslije utakmica obojica su imali samo riječi hvale jedan za drugoga. -“Lepo je kada na terenu imaš nekoga iz svoje zemlje i igraš protiv njega. Super je to što možemo razgovarati za vreme utakmicu. To je sjajan rivalitet. Bogdan se još uvek adaptira i potrebno mu je još malo vremena, kao što sam i ja prolazio kroz to u svojoj prvoj sezoni. Siguran sam da će on biti sjajan u NBA, samo da se malo navikne na drugačiju obranu i dalju trojku. Treba mu samo dati vremena.”- izjavio je Jokić o svom sunarodnjaku.

Bogdan mu nije ostao dužan te je i on bio jako zadovoljan poslije meča. -“Igrali smo jedan protiv drugoga još u Srbiji i odmah sam znao kakav je talenat. Poseduje retki osećaj za igru kao playmaker. To nije čest slučaj, pogotovo kod centara, a ta njegova inteligencija ga čini posebnim čak i u NBA ligi.”-rekao je Bogdan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*