Top 5: Učinak naših 19/11 i 20/11/2017

1 Bojan Bogdanović

Rijetko kada stavljamo dvije utakmice već se odlučimo za jednu kada rangiramo naše igrače. No Babo je u samo 2 dana utpao 52 poena u dvije utakmice, po 26 Magicu i Heatu i u obje je bio sjajan. Protiv Heata je praktički sam riješio utakmicu serijom trojki koja je Pacerse odvela na nedostižnu prednost. Protiv Magica je bila napeta utakmica, no nakon sporog početak Babo se budi i ubacuje čak 6 trojki. Sjajno se snašao u ovom sistemu Pacersa, napokon izgleda kao onaj Babo iz reprezentacije i igra u stvarno nevjerovatnoj formi.

2 Nikola Vučević

Da je Magic jučer pobijedio Pacerse Vučević bi bio najzaslužniji. U početku kada su imali nevjerovatno puno izgubljenih lopti Vuč ih je držao u igri svojim šutem. Konstanto je radio problem Turneru koji ga je rijetko stizao ispratiti sve do trojke, što je Vuč neumoljivo kažnjavao. Imao je nekoliko i sjajnih reakcija u obrani, pokupio je dosta skokova, no nažalost prevelik manjak koncentracije njegovih suigrača u napadu ih je koštao utakmice.

3 Nikola Jokić

U duelu srpskih košarkaša Jokić je na kraju izvukao pobjedu. Još jedan uvjerljivi double double učinak za Jokera, u napadu je dominirao, radio je velike probleme Randoplhu koji ga nikako nije mogao pratiti kada se Nikola izvuče na šut. Opet je pokupio gotovo sve skokove pod svojim obručem, na kraju ih je imao 14, a u napadu je imao izuzetno efikasnu partiju. Više nije niti trebalo protiv nejakih Kingsa.

4 Dario Šarić

U ovoj utakmici Dario nije bio izuzetno efikasan i prezican, no odradio je “prljavi” dio posla. Ubacio je samo 5 poena, no igrao je vrlo dobru obranu, kupio je skokove pod košem. Upisao je i poneku asistenciju, te pružio generalno solidnu partiju. Nije niti igrao previše minuta, Jazzeri su bili relativno brzo riješeni pa nije bilo potrebe za većom minutažom.

5 Jusuf Nurkić

Protiv starog znanca Gasola Juka je ubilježio još jednu pobjedu. Tokom čitave utakmice šut ga baš i nije slušao, dosta se ispromašivao no najbolji je bio u posljednjoj četvrtini. Standardno  je dobro surađivao s Lillardom na pick and rollu, a 2 minute prije kraja je i potvrdio pobjedu kada je okrenuo Gasola i lagano položio za 8 razlike Blazersa.

1 Trackback / Pingback

  1. Svestrani Jokić, raspucani Mirotić, Teo i Nurkić po navici! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*