Kralj ostaje Kralj

Da nije dobro naljutiti Lebrona, na svojoj koži su osjetili igrači Netsa. U trećoj četvrtini se sudario sa Zellerom, te je morao nakratko napustiti teren. Otišao je u svlačnionicu na šivanje usne, a kada se vratio mogao je krenuti show. Kralj je u potpunosti preuzeo utakmicu u posljednjoj četvrtini, ubacio je ukupno 23 od svoja 33 poena i praktički sam dokrajčio Netse. Ono što je još impresivnije je to što je ubacio 18 poena Cavsa zaredom, a kada je završio vodili su 118-107.

Nevjerovatna predstava Kralja koji je utakmicu počeo jako loše. Promašio je čak dva potpuno otvorena zakucavanja, a u trenutku kada je morao napustiti parket imao je samo 8 poena. Da se nije vratio na parket, bio bi ugrožen njegov rekord, jer trenutno je na 806 utakmica zaredom s najmanje 10 poena. Prvi na vječnoj listi je naravno Jordan sa 866 utakmica.

Pored Lebrona sjajno su odigrali Love i Wade. Obojica su ubacila po 18 poena, a Love je dodao i 10 skokova. Crowder je bio još jedini dvoznamenkasti u redovima viceprvaka sa 14 poena. Kod Netsa se istakao Hollis Jefferson sa 20 ubačaja, te Harris s klupe koji je stao na 18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*