Top 5: Učinak naših za 22/11/2017

1.Goran Dragić

Dragon je fantastično odigrao meč protiv najboljeg tima u ligi, i najzaslužniji je za prekid serije od 16 uzastopnih pobeda Celta. Sa 20 poena u prvom poluvremenu torpedovao je goste, a na kraju je završio sa 27 poena, 5 skokova i 4 asistencije, uz 47 % šuta iz igre.

2.Bogdan Bogdanović

Bogdan i “Kingsi dočekali su Lakersa u meču timova zbog kojih smo se nekada budili i koji su odlučivali o titulama. Iako je tim iz LA imao bolji učinak to nije zasmetalo da igrački Kingsa obraduju svoje navijače. Kako je Bogdanović igrao, i ne čudi. On je u svom trećem uzastopnom meču sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio jedan od najboljih članova domaće ekipe, ubacivši kao rezerva 14 poena, uz šut 4/6 za dva, a 2/3 za tri u pobedi od 113:102. I, na tome nije stao. Imao je i čak sedam asistencija, mahom atraktivnih, za zakucavanja Vili Koli-Stajna, a svom učinku je pridodao i dve osvojene lopte, kao i skok, za 26 minuta na parketu.

3.Nikola Jokić

Rocketsi su oduvali Denver u meču koji je trebao nositi epitet derbija Zapada. Harden i Chris Paul su se na momente poigravali sa Nuggetsima. Već na poluvremenu Houston je imao +35, a jedine svetle tačke kod gostiju bili su Jokić i Gary Harris koji su šutirali 11 od 18. Jokić je u jednom mementu, na 27 – 51, doživeo laganu povredu skočnog zgloba ali je insistirao kod trenera da nastavi sa igrom. Malone je tek posle dodatnih konsultacija sa medicinskim delom stručnog štaba, pristao da srpskom centru ispuni neočekivanu želju. Na tom poverenju Jokić mu se odužio sa 17 poena, uz šut 6/12 za dva, a 1/2 za tri, kao i sa šest skokova, tri asistencije, dve osvojene lopte i jednom blokadom, za ukupno 25 minuta na parketu.

4.Jusuf Nurkić

Jusuf Nurkić ostvario je double-double učinak u porazu svog Portlanda na gostovanju kod Philadelphije rezultatom 101 – 81, što je za Trail Blazerse sedmi poraz u ovoj NBA sezone. Igrajući protiv sjajnog Embiida, Nurkić se hrabro upuštao u duele ali ga je jedan od najboljih centara u ligi zasenio na ovom meču. Za razliku od nekih prethodnih mečeva, Jusuf je nešto lošije šutirao, ne toliko iz igre, koliko sa linije slobodnih bacanja. No, njegova igra i učinak nisu bitn uticali na ishod meča koji je Phila rešila na samom startu, igrajući sjajno u serijama.

5.Nikola Vučević

U novom porazu Orlanda, ovoga puta od Wolvsa koji su slavili sa 124 – 118 Baranin Nikola Vučević postigao je 11 poena, imao je 14 skokova, 4 asistencije i jednu blokadu i tako ostvario još jedan double double u sezoni, a nakon ovog meča se nalazi na listi pet najboljih blokera u klupskoj istoriji ‘Magica’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*