Veliki prokreti Blazersa i Clippersa, Griffin meč winner!

Getty Images Sport

Potokom tri sekunde pre kraja meča Blake Griffin je doneo važnu pobedu svom timu u borbi za što bolju poziciju na Zapadu. Clippersi su tako preskočili za njih neugodne Kingse, 97 – 95.

Kingsi su dobro otvorili meč, posebno su bili odlični u prvom poluvremenu, a tokom treće četvrtine imali su i maksimalnih +18. No mladost i neiskustvo platilo je danak, pa se tim iz LA uspeo vratiti u igru, i na kraju i pored sjajne serije Hielda, izjednačiti na 95 – 95. Taj rezultat stajao je na semaforu 15 sekundi pre kraja meča, uoči time outa tokom kojeg je Griffin preuzeo odgovornost.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović počeo je sa klupe, i u četvrtom uzastopnom meču imao je dvocifren košgeterski učinak. Za 23 minuta postigao je 10 poena (4 od 8 iz igre, 1 od 2 za tri), 1 od 1 slobodna bacanja), uz po skok, asistenciju, blokadu, dve ukradene i pet izgubljenih lopti.

Veliki preokret napravili su i Blazersi i to na gostovanju u prestonici gde su savladali Wizardse, 108 – 105.  Početkom poslednje četvrtine Portland je imao 17 poena minusa, ali su silovitom igrom iskoristili sve nedostatke (neigranje Walla) i opuštanje domaćih i do kraja preokrenuli.

Još jednu zapoaženju partiju pružio je bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić, koji je 7 od svojih 17 poena postigo u poslednjoj četvrtini. Pokupio je 5 skokova, podelio 4 asistencije i 3 blokade za 33 minuta na terenu.

Najbolji kod pobednika bili su Lillard sa 29 poena i po 6 skokova i asistencija i McCollum sa 26 koševa. U domaćem timu istakli su se Beal sa 26 poena i 7 asistencija i Oto Porter sa 24 poena i 10 skokova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*