Griffin out na duže vrijeme

Da je neko upravi i stručnom štabu Clippsa predstavio crni scenario u kojem se trenutno nalaze, samo mi sa osmehom odbili tako nešto. No, situacija je alarmantna. Prvi bekovsi par tima – Patric Beverley i Miloš Teodosić ne igra, Beverley je out do kraja sezone dok je povratak Miloša Teodosića krajnje neizvestan. Iako se očekivao da se uskoro vrati treninzima, pa i na teren, to se još neće desiti.

Zadnja u nizu povreda se desila na utakmici protiv Lakersa. Prosto neverovatan scenarij za Clipperse, jer uz sve ove prethodne povrede njihov najbolji igrač Blake Griffin je sinoć doživio vrlo neugodnu povredu kolena. Rivers je nespretno pao na Griffinovu nogu i moramo reći da situacija nije uopšte izgledala dobro po krilnog centra.

Nakon snimanja i pregleda, ustanovilo se da Griffin nije ništa slomio već istegnuo ligamente, no i za to je predviđena duža pauza. Prema prvim prognozama Griffin će morati pauzirati oko 2 mjeseca, što znači da je sezona Clippersa izgubljena.

Nema ni Gallinarija, a Clippsi su u debelom zaostatku za timovima Zapada koji su trenutno iznad crte koja vodi u play off. Play opcije su spale na dva imena – oba back up igrača – Lou Williamsa i Austina Riversa. Prvi je sjajan šuter ali nikako igrač koji može da kreira igru i bude lider, drugi je igrač koji ume da bljesne na trenutke, ali oni su retki.

Tea nema već mesec dana

U pobedi Clippersa nad Sunsima od 130 – 88, Teodosić je u drugoj četvrtini nakon 10 minuta provedenih u igri napustio parket, uz bolnu grimasu na licu.

Srpski košarkaš je nezgodno nagazio na stopalo beka Sunsa Devona Bookera i u bolovima je pao na teren. Dvojica saigrača su pritrčala Teodosiću i iznela ga sa terena, a potom je on u pratnji lekarske ekipe otišao u svlačionicu.

Klub je odmah nakon meča uradio preglede i utvrđeno je da nema preloma, što je dobra vest, no težina povrede i dužina oporavka ostavila je mnogo prostora za naizvesnost. Usled loše serije tima iz LA mnogi željno išekuju Tea, no za sada nema informacija kada će se vratiti.

1 Trackback / Pingback

  1. Teo na terenu tek sledeće godine?! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*