Kalvarija Nuggetsa

Jokić i Nuggetsi su doživjeli težak poraz od rivala sa Zapadne konferencije. Prvo poluvreme nije odavalo da će se stvari razvijati u ovome smjeru, Nuggetsi su čak i imali jedan poen prednosti. No neshvatljivi pad u trećoj četvrtini ih je koštao utakmice.

Jazzersi su napravili 20-6 seriju na otvaranju treće četvtrine, a Nuggetsi su u tom periodu izgubili čak 7 lopti, što je uvelike olakšalo posao Jazzu. Jednostavno su bili puno agresivniji u obrani i napadu od Nuggetsa, a imali su preko 50% šuta u drugom dijelu. Kada to uparimo sa ovim izgubljenim loptama, Nuggetsi jednostavno nisu imali šanse.

Favors je bio sjajan, potpuno je nadigrao Jokića koji je sinoć bio neprepoznatljiv. Ubacio je 24 poena, uhvatio 9 skokova i podijelio 5 asista. Izvrstan je bio i rookie Mitchell sa 16 poena, koji iz utakmice u utakmice pokazuje da bio ogromna krađa na draftu. 15 je ubacio Jerebeko, a 14 je dodao Burks s klupe.

Kod Nuggetsa Harris je bio uvjerljivo najbolji sa 18 poena, dok je Faried dodao 11. Nikola je završio na 7 poena, uz samo 3 pogođena šuta, a tome je dodao i po 6 skokova i asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*