Gdje bi Jordan mogao završiti?

Izgleda da Clippersima prijeti totalni raspad sistema. Paul se već dao putevima vjetra, no bio je korektan i nije ih ostavio bez ičega, iako je to mogao uraditi. Dobili su neke solidne igrače u zamjenu za njega, a uz to su potpisali i Gallinaria kako bi pomogao Griffinu u napadu. Počeli su vrlo dobro, činilo se da će preživjeti bez Paula, no onda se povredio Teodosić.

Nakon njega ostali su i bez Gallinaria, pa Beverlya kojega neće biti do kraja sezone. Na sve to je još došla i povreda Blakea Griffina koji će s terena izbivati oko 2 mjeseca. Kao posljedica svega ovoga, mogao bi ih napustiti njihov dugogodišnji startni centar Deandre Jordan.

Čovjek koji je živio od Paulovih lopti i zakucavanja, igra jedno od najgorih sezone u karijeri. Bitno mu je opao broj poena, ali i postotak šuta, a igra samo 25 minuta u prosjeku. Ovo mu je zadnja godina ugovora i pitanje je hoće li Clippersi biti spremni odriješiti kesu za 30- godišnjeg centra. Nekoliko ekipa je već izrazilo želju za njegovim dovođenjem, no ništa konkretno nije poduzeto.

Iako je Deandre izjavio kako je “Clipper for life” te je to dokazao kada je izigrao Cubana i Mavse prije nekoliko sezone, izgleda da to Clippersima baš i ne odgovara. Sada se vidi da je previše ovisio o Paulu i da su njegove dobre igre posljedica sjajnog Paula, a bez njega ide puno teže. Nekoliko ekipa je zainteresirano za Jordana, a koje mogu najviše ponuditi?

Phoenix Suns

Los Angeles Clippers:  Greg Monroe i zaštićeni pick prve runde 2018. (via Milwaukee)

Phoenix Suns: DeAndre Jordan

Ovo bi značilo samo jednu stvar, Clippersi kreću u potpuni rebulding. Jordan ističe ugovor koncem sezone, već se pokazalo da bez Paula nije isti igrač tako da u ovom trenutku za njega bi mogli dobiti samo rotacijskog igrača. Uz Monroea koji je nedavno stigao u Sunse dobili bi i pick prve runde što bi im moglo pomoći u daljnjem slaganju ekipe, jer ovako sigurno više ne ide.

Washington Wizards

Los Angeles Clippers: Marcin Gortat, Kelly Oubre, Jason Smith i zaštićeni pick prve runde 2018.

Washington Wizards: DeAndre Jordan

Čarobnjaci imaju jezgru već dugo godina, a Wall i Gortat su možda i najbolji pick and roll par lige. Tj bili su skoro najbolji dok su Paul i Jordan igrali zajedno. To bi značilo da bi se Wall i Jordan vrlo lako priviknuli jedan na drugoga, a iako je Gortat izuzetno koristan u ovom sistemu Wizardsa, Jordan je mlađi i pokretniji te bi im sigurno više pomogao. Wizardsi u ovom sastavu jednostavno nisu dovoljno dobri da ugroze Cavse, a ni Kelte koji će s godinama samo rasti. Trebaju im promjene i malo rizika, a možda bi im se Jordan i isplatio.

Cleveland Cavaliers

Los Angeles Clippers Get: Iman Shumpert, Tristan Thompson i pick prve runde 2018.

Cleveland Cavaliers Get: DeAndre Jordan

O ovome tradeu se već pričalo prije nekoliko dana. Jordan bi svakako podigao očajnu obranu Cavsa, jer iako je Thompson solidan centar Jordan je i dalje bolji obrambeni igrač od njega. Thomas i Lebron bi se pobrinuli da Jordan ima dovoljno zakucavanja na utakmici te bi se sigurno bolje uklopio nego u sadašnju ekipu Clippersa. Ovaj pick nije onaj famozni pick Netsa, već standarni pick Cavsa koji će vjerovatno biti u sredini prve runde. Shump bi odlično došao sada kada su praktički bez pola ekipe, da poveže redove, dok bi Thompson popunio rupu odlaskom Jordana te ne bi morali neko vrijeme razmšljati o produženju ugovora.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. LA Clippers 2017 - 2018: Gubitak identiteta - Ostatak Sveta
  2. LA Clippers 2017 – 2018: Gubitak identiteta - KOS magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*