Top 5: Učinak naših za 29/11 i 30/11/2017

1 Dario Šarić

Šarić je zatvorio ovaj mjesec sa dvije sjajne partije. Prvo je protiv Wizardsa bio ključan čovjek u pobjedu. Otvorio je utakmicu sa sjajnim asistom za Covingtona, a onda je nastavio rešetati. Ubacio je ukupno 24 poena, te u posljednjoj četvrtini je prelomo meč sa dva faul koša. Drugi je došao na manje od pola minute prije kraja, te je time zapečatio sudbinu Čarobnjaka. Iduću utakmicu back to backa igrali su sa Keltima. Dario je opet bio ponajbolji igrač svoje ekipe, ubacio je 18 poena uz 10 skokova te si pripisao još jedan double double učinak.

2 Jusuf Nurkić

Centri Bucksa su jednostavno bili preslabi za Nurka, no nažalost ostatak ekipe ga nije pratio. Blazersi su izgubili meč, a najmanje kriv od svih je bio naš centar. Odlično je koristio snagu protiv Hensona i Makera koji ga nikako nisu mogli držati. Smanjio je šuteve izvana, te je ovu utakmicu bio i iznad 50% šuta iz igre. Skinio je u 11 skokova, bio akvtivan u obrani sa 3 ukradene lopte, no nažalost ni ovakva partija Nurka nije bila dovoljna za pobjedu.

3 Nikola Vučević

U utakmici u kojoj je Gordon još jednom išao do 40 poena Vučević je bio drugi najbolji igrač. Odlično je upošljavao suigrače, imao je season high što se tiče asista, a zabio je i svoju kvotu poena. I dalje se napad vrtio kroz njega, samo što se ovaj puta češće odlučio na dodavanje umjesto na šut. Magic je na kraju razbio Thundere, a Vučević i Gordon su bili najzaslužniji za to.

4 Bojan Bogdanović

Pacersi su se nadali iznenađenju protiv Rocketsa, no Harden i ekipa su  isključili tu mogućnost. Babo je većinu poena ubacio u prvoj četvrtini, dok su Pacersi još uvijek bili u igri. Čuvao ga je Harden, a Babo nije imao velikih problema s njim. Često mu je bježao iz vida i to je sjajno koristio. Ovu utakmicu je dosta loše šutirao izvan linije 7,24, no ubacio je ipak 3 trojke, a Pacersi jednostavno nisu imali šanse protiv razigranih Raketa.

5 Nikola Jokić

Momci iz Jazza su razbili Nuggetse prije dvije večeri. Jokić se trudio, no nažalost nije išlo. Standardno je  dobro upošljavao suigrače, no nije bio dovoljno agresivan ka košu. Uputio je samo 7 šuteva, ubacio isto toliko poena, dok je ostale statističke kategorije vrlo dobro popunio. Dominirao je reketom u skoku, prikupio ih je 12 za 26 minuta igre, no Jazzeri su protutnjali pored Nuggetsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*