Uncle Drew ne vjeruje u proces

Sinoćnjom pobjedom protiv Sixersa, Boston Celticsi su zasjeli na čelo NBA lige. Nastavili su nizati dobre igre i trenutno su na 19-4 scoreu što je trenutno najbolje u ligi. Još jednom su bili predvođeni svojim novim pojačanjem Kyrie Irvingom koji je peti puta ove sezone išao preko 30 poena. Ubacio je čak 20 poena u prvom dijelu i održavao prednost Kelta.

Kelti su vodili kroz čitavu utakmicu, a u posljednju dionicu su ušli sa 5 poena prednosti. Onda se Kelti bude, ubacuju 7 od prvih 11 šuteva i dižu razlike, te praktički prelamaju utakmicu. Irving je bio odličan u posljednjoj dionici sa 9 poena. Sixersi su pogađali trojke kroz čitavu utakmicu, ukupno su ih ubacili 16 komada, no ni to nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Irvinga i Kelta. Valja napomenuti da su igrali bez Embiida, koji i dalje odmara na back to back utakmicama.

Irving je na kraju završio sa 36 poena uz 5/8 šut za tricu, Horford je ubacio 21 uz 8 skokova, a Morris je s klupe dodao 17 poena. Šarić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, te nakon što je jučer sa 24 poena donio pobjedu Sixersima večeras je opet bio najbolji. Ubacio je 18 poena uz 10 skokova, a pratio ga je Redick sa 17, te Simmons sa 15 poena, 7 skokova, 6 asista i 5 ukradenih lopti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*