Top 5: Učinak naših 2/12 i 3/12/2017

1 Nikola Vučević

Nerješiva enigma za Kantera i Knickse. Vuč je utrpao 34 poena u Gardenu i bio nezaustaljiv čitavu večer. Još jednom je pokazao da je među ponajboljim šuterima među centriam u ligi, trpao je duge dvojke, te pogodio vrlo bitnu trojku kada su se Knicksi primakli na 5 razlike pred kraj meča. Dokrajčio ih je floaterom nakon mismatcha minutu prije kraja. Gotovo da nije promašio čitavo veče, samo 6 šuteva nije našlo put do koša, s tim da su tri bila trojke. Gotovo nepogrešiv unutar linije 7,24, ubacivao je šuteve, floatere, poluhoroke, bilo ga je po čitavom parketu. U obrani je odradio solidan posao i pokupio 12 skokova uz 2 blokade.

2 Bogdan Bogdanović

Najbolju utakmicu u dosadašnjom NBA karijeri Bogdan je odigrao protiv Bullsa. U drugoj četvrtini je praktički sam držao Kingse u igri i nije dao Bullsima da se previše odvoje. Zabijao je izvana, pogodio je i nekoliko ulaza, te igrao sjajnu obranu. Za kraj poluvremena je sjajno uzeo loptu i sa sirenom pogodio polaganje koje je dalo prednost Kingsima na poluvremenu. Ponovo je sjajno surađivao sa centrima, te asistirao 4 puta. Na kraju je ubacio 19 poena uz odličnih 50% šuta.

3 Dario Šarić

Dario nastavlja sa sjajnim igrama. Nakon što je prošli mjesec završio sa 2 odlične utakmice, Dario je još jednom bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Sixersa. Odlično je koristio mismatch situacije u prvom dijelu, pogodio nekoliko šuteva preko nižih čuvara, dok se u drugom poluvremenu prebacio na šut izvana. Pogodio je dvije jako bitne trojke. Prva je ušla 5 minuta do kraja, koja je Sixersima dala prednost, a drugu je pogodio sa istekom napada minutu prije kraja i prelomio meč. Pogodio je za 8 poena prednosti, a da je promašio dao bi šansu da se Pistonsi vrate u utakmicu.

4 Goran Dragić

Odlično prvo poluvrijeme protiv Warriorsa. Goran je ubacio 15 poena, 3 trojke a od toga je jedna bila uz faul. Držao je Heat u igri, no naglo se ugasio u nastavu kao i čitava ekipa Heata. Warriorsi su ih razbili u drugom dijelu, a Goran je došao do samo 5 poena i to sve pred kraj treće četvrtine kada su Warriorsi već odmakli. Izvana je bio nepogrešiv, pogodio je sve 4 trojke, a promašio je samo 3 šuta na utakmici. Prava šteta što ovakva predstava nije bolje iskorištena, no Heat je neshvatljivo pao u drugom dijelu.

5 Jusuf Nurkić

Slična situacija kao i kod Dragića, odlično je počeo utakmicu. Ubacio je prva 4 poena za svoju ekipu, nakon sjajnog picka sa Lillardom, te je dodao još jedan krajem četvrtine. Pogodio je još jedan šut, a sve što smo vidjeli od njega u drugom dijelu je odličan pas kroz noge Cousinsa za lagano polaganje. Nije se baš dobro proveo ni u obrani, Boogie je imao monstruoznu utakmicu, no sve u svenu solidna partija našeg centra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*