Grčka neman

nba.com

“Grčka neman” iliti Giannis Antetokumnpo je najveća nadolazeća zvijezda NBA lige. Toliko se piše o njemu, da sam naučio njegovo prezime pisati bez Googlea. Nevjerovatno je krenuo u novu sezonu, na trenutke izgleda nezaustavljivo, a jedno je vrijeme bio i prvi strijelac lige. Šut mu je još uvijek najveća mana, no vidi se napredak i želja za pobjedom.

“Na kraju dana jednostavno želimo pobijediti”

Fizički potencijal je možda i najbolji u povijesti lige. Rijetko koji igrač je imao takve predispozicije, a to su najbolje na svojoj koži osjetili Boston Celticsi. Giannis redovno protiv njih ubilježi potez za naslovnice, ali ipak i dalje traži pobjedu protiv njih ove sezone.

Kako je Giannis prkosio zakonima fizike

Giannisa traže zbog ‘pokušaja ubistva’

 

Najbolji igrač Bucksa i Giannis Antetokoumpo prošle godine uverljivo je osvojio nagrada za Igrača koji je najviše napredovao. Ispisao je povijest i postao tek 5. igrač koji je bilježio proseke od barem 23 poena, 8 skokova, 5 asista i po 1 blokadu i ukradenu loptu. Sa njim su još i velikani kao Jabbara, Birda, Barkleya i Webbera. Osim toga vodi Buckse i u svih ovih 5 kategorija i neprikosnoveni je vođa ekipa.

Kako je njegov napredak strelovit, Giannis si je već postavio ciljeve za ovu sezonu. -“Mislim da bih mogao osvojiti MVP nagradu.”- izjavio je Grk koji je odlično krenuo u novu NBA sezonu. Uz to cilja na još jednu nagradu za Igrača koji je najviše napredovao, jer smatra ako uzme MVP nagradu da bi se automatski kvalificirao i za MIP.

Neverovatan je napredak ovog momka. Sezonu je završio na proseku od 23,1 poen, 8,7 skokova, 5,4 asista, te 1,7 ukradenih lopti i 1,9 blokada. Sve su mu carrer high s tim da igra samo 0,3 minute više nego prošle godine. Uz sve to predvodi Buckse po gotovo svim bitnim statističkim kategorijama, što dosada nikome nije uspelo. Najstrašnije od svega je to što Giannis ima još puno neiskorištenog potencijala. Atletski je jedan od najmoćnijih igrača lige, pokazao je ove sezone da može biti vođa, a kada mu šut postane konstantniji biti će ga nemoguće čuvati. Već je ove sezone pokazao napredak u šutu. Šutira najbolje u karijeri sa linije bacanja i za 2, dok mu je zasada jedini problem trojka. U obrani je također sjajan iako u tom pogledu(osim šuta) može najviše napredovati.

U prvom kruga playoffa bio je nerešiva enigma za Raptorse. Uverljivo najbolji igrač, dominirao je i u tranziciji, i na postavljen napada i bio je glavni razlog zašto su Bucksi bili toliko blizu izbacivanja Raptorsa.

Imamo li budućeg MVP-a lige? Mislim da nas nekoliko idućih godina čeka stvarno neverovatna bitka za najboljeg igrača lige. Westbrook i Harden rasturaju ove godine, tu je uvek i Lebron James, a kada Giannis, Jokić i Towns dobiju još malo iskustva mislim da imamo barem još 3 legitimna kandidata koji bi se mogli umešati u ovu priču. Šta reći drugo nego I love this game!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*