Rane zalečene, el ‘Đeticho’ debituje sutra!

Getty Images

Bullsi napokon mogu odahnuti. Nikola Mirotić je nakon dugo vremena odlučio ostaviti “duel” s Portisom iza sebe i okrenuti se ka borbi za mjesto u ekipi. Mirotić dugo vremena nije uopšte hteo pričati s Bobbyem i činilo se kako je trade najizglednija opcija. Nedavno je objavljeno kako se Mirotić pridružuje timu, te da je počeo s treninzima. Mogli smo vidjeti njega i Lavinea kako individualno treniraju, a Mirotić je nedugo nakon toga bio i na utakmici Bullsa. Očekuje se njegov debi u petak u utakmici protiv Hornetsa.

Uskoro bi se trebao zaigrati, a Nikola je izjavio kako je ostavio ovaj incident iza sebe. -“Nisam ljut ni na koga. To je prošlost. Familija mi je dobro, nemam se oko čega brinuti. To je sve gotovo. Krećemo isponova.”-izjavio je Mirotić i napokon zatvorio knjigu oko ovog sukoba.

Prošlo je mesec i po dana od incidenta koji je obeležio početak sezone za Bullse. Dan uoči starta lige na treningu su se potukli Bobby Portis i Nikola Mirotić, a Španac je stradao i završio u bolnici. Portis je suspendovan na osam mečeva. Suspenzija je prošla a Portis se vratio u tim. Javno se izvinio Mirotiću, pozvao ga na zajedništvo, ni Mirotić se od tada nije oglašavao. Trenirao je sam, odbijao komunikaciju, a tim je u međuvremenu nagovestio da ne podržava takvo ponašanje i pozvao ga je da se izjasni o svom statusu. Pominjan je čak i trade.

Portis spreman na novi početak

U utorak uveče Mirotić je prvi put bio u United centru od tog incidenta i posmatrao poraz Bullsa od Sunsa. Trener Bullsa rekao je kako misli da Portis i Mirotić ne razgovaraju, ali da učestvuju u treninzima i imaju zajednike duele.

Kako javlja Nick Friedell sa ESPN-a Mirotić se po prvi put oglasio po pitanju ovog incidenta:

“Bobby i ja, tim, radimo sve što bi trebalo da radimo i da ostanemo profesionalni,” rekao je Mirotić. “Mi smo klupski drugari. Borimo se za tim. Uradićemo sve što treba da to profunkcioniše”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*