Najprijatnije priče ovogodišnje sezone

Pacersi su sinoć srušili Cavse i prekinuli njihovu seriju od 13 uzastopnih pobeda. Samo za one koji ne prate igre ovoga tima to je iznenađenje. Oladipo je ponovo bio najzaslužniji za ovu pobedu, šuter koji je stigao iz OKC-a igra kao preporođen, dobar je bio i Bojan Bogdanović, drugi strelac tima, koji sinoć i nije imao svoje šutersko veče. Tu su i Myles Turner, Lance Stephenson… no momak koji svakako, uz Oladipa, predstavlja osveženje je visoko krilo slavnog prezimena – Domantas Sabonis. Nakon vrlo loše sezone u Oklahomi, gde je loše koristio svoju priliku i čini se nije se dobro uklopio u sistem, on igra kao preporođen ove sezone, beleži sjajni 12 poena i 8.7 skokova po meču. Napredovao je u svim kategorijama (šut, asistencije, PER), a igra tek 5 minuta više nego što je to bio slučaj u OKC-u.

Drugi na listi je novi centar Knicksa, borbeni i prgavi Enes Kanter, koji je također u ‘Veliku jabuku’ stigao iz Oklahome. Kanter je u Oklahomi bio adut sa klupe i svakako kandidat za najboljeg šestog igrača, a u New Yorku je dobio priliku da kao starter pokaže svoj talenat. Sa 13.8 ponea i 10.8 skokova u proseku, on to svakako dokazuje.

Treći na listi igrača koji su neverovatno napredovali je mladi centar Rocketsa, Clint Capela. Mladić sa švajcarskim pasošem nekako je u senci prvih zvezda najboljeg tima u ligi, Jamesa Hardena i Chrisa Paula, no pogled na njegove statistike govori više od svega. 13.2 poena i 11.2 skokova u proseku za ovog momka, uz čak 66 % šuta iz igre.

Ono što njih trojicu povezuje, osim sjajnih igara kako individualnih tako i timova za koje nastupaju (Knicksi nisu na nivou Pacersa i Rocketsa, ali su od outsidera došli u poziciju da se bore za play off), jeste najveći napredak kada su u pitanju proseci uhvaćenih lopti u odnosu na prošlu sezonu:

Sva trojica su zbog toga i potencijalni kandidati za igrače koji su najviše napredovali u ovoj sezoni.

1 Trackback / Pingback

  1. Neobičan slučaj Capele Clinta - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*