Rose opet ozbiljnije povređen

SPOX.com

Nakon čitave sage s Derrickom Roseom oko njegovo umirovljenja, napokon su na vidjelo izašli razlozi zbog čega je Rose uopće razmišljao o ovom potezu. Naime, nakon što je od teške povrede koljena, muku mučio s razno raznim povredama, sada je Rose saznao da je opet polomio kost u nozi, točnije lijevom zglobu. Zasada pohađa terapije, no ako mu to ne uspije, Rose će opet morati na operaciju, te mu je čak u toj situaciji i sezona upitna.

 

Nedavno se, na sreću svih ljubitelja košarke, play Cavsa  Derrick Rose se priključuje natrag svojoj ekipi i nastaviti će s igranjem košarke. Opterećen povredama u nekoliko posljednjih sezone, najmlađi MVP lige je čak razmišljao i o penzionisanju, no promenio je odluku i vraća se na parkete. Konkretan datum povratka još uvek nije poznat, no Rose je pričao s GM-om Cavsa i izrazio je želju za povratkom.

Derricku Roseu, prvom picku drafta 2008, i MVP lige 2011, nikako ne ‘cvetaju ruže’. U ovoj sezoni stigao je među Cavse, ali se povredio na samom startu prvenstva i ne gledamo ga već neko vreme na terenu. Prema poslednjim informacijama, Rose se teško nosi sa povredama i činjenicom da ne može igrati na vrhunskom nivou, a u poslednje vreme dobio je dozvolu kluba da ne trenira sa njima. Čak razmišlja i o penzionisanju.

Ukoliko se odlučio na prekid karijere Rose bi mogao ostati bez velike svote novca – čak 80 miliona dolara! Rose bi ovu svotu mogao da izgubi zbog aktuelnog ugovora koji ima sa Adidasom. Roseje 2012. godine potpisao novi 13-godišnji ugovor sa ovom kompanijom vredan 185 miliona dolara. Do njegovog isteka ostalo je još 7 godina, i ukoliko se povuče iz profesionalnog bavljenja košarkom izgubiće veliku svotu novca.

Rose ima hroničnih problema sa povredama još od kada je 2012. godine pokidao prednji ukršteni ligament u dresu Bullsa, i od tada je odigrao 237 od 421 mogućih utakmica u regularnom toku sezone.

Tokom karijere, jednom od najtalentovanijih igrača ikada još jednom je stradao prednji ukršteni ligament, tada drugog kolena, da bi poslednju povredu doživeo 20. oktorbra, protiv Bucksa, kada mu je stradao zglob.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kraj za Rosea? - Ostatak Sveta
  2. Od vrh do dna, pa ponovo nazad - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*