Top 5: Učinak naših 5/12-8/12/2017

1 Nikola Vučević

Dominantna predstava našeg centra. Još jednom je imao jednu od “onih” utakmica kada je neprikosnoven ispod obruča. Uhvatio je čak 17 skokova, Plumlee i Faried mu nisu bili nikakva konkurencija i u potpunosti je iskoristio izostanak Jokića i Millsapa. Odlično je šutirao, pogađao opet iz svih pozicija, jedino ga šut za tri poena baš i nije služio. Dominantnoj skakačkoj predstavi je dodao i 4 blokade, no Magic je nažalost još jednom morao potpisati poraz.

2 Jusuf Nurkić

Ovu utakmicu će Nurk pamtiti i po dobrome i po lošem. Dok je igrao bio je dominantan, strašno je izblokirao Morrisa koji će ga sigurno zapamtiti i razmisliti prije nego ponovo uđe pod obruč protiv Blazersa. No, nažalost u posljednjoj četvrtini je nezgodno stao i doživio je povredu. Pad nije nimalo bezazleno izgledao, čak se činilo kako bi Nurk mogao pauzirati i duži period, no srećom nije bilo ništa strašno.Bio je na rubu double double učinka, a kako je ostalo preko 6 minuta do kraja, kada je Nurk morao izaći, ne sumnjamo da bi uzeo taj jedan skok i sigurno upisao još koji poen.

3 Bojan Bogdanović

Još jedna odlična šuterska predstava Bojana Bogdanovića. U prvom dijelu se zagrijavao, dok u drugom krenuo zabijati. Držao je trojkama Pacerse u igri, pogađao je kada je bilo najbitnije, te je na kraju i zakucao za smanjenje na samo 2 poena zaostatka na 2 minute prije kraja. Odigrao je i soldinu obranu, a na dobru šutersku predstavu dodao je i 3 asista i 2 skoka.

4 Dario Šarić

U svojoj posljednjoj utakmici prije povrede Dario je pružio vrlo dobru all round partiju. Šut izvana ga ovaj puta nije slušao, nije pogodio niti jednu trojku, a to automatski znači da nije postigao puno koševa. No nadoknadio je to u drugim segmentima. Uzeo je 9 skokova, te podijelio 4 asista uz standardno kvalitetnu obranu. Nažalost igrali su protiv razigranog Bookera za kojega nisu imali rješenja.

5 Bogdan Bogdanović

Bogdan igra sve bolje i bolje. Ovaj puta je opet dominirao u obrani, ukrao je 4 lopte Pelicansima, a u napadu je bio racionalan. Ubacio je 8 poena, a šut mu je bio malo ispod 50%. Još uvijek se traži u napadu, no obrana je na visokom nivou. Kada pronađe pravi ritam Bogdan će biti prava opasnost i na NBA nivou.

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*