Boban od gume

Boston Celticsi su se brzo vratili na pobjedničke staze nakon poraza protiv Spursa. Ponovo su se susreli s Pistonsima, te su još jednom odnijeli pobjedu. Tokom čitave utakmice su izgledali kao bolja ekipa, potpuno su zaustavili Drummonda i Jacksona te su upisali još jednu pobjedu. U prvom dijelu nosio ih je Horford,  ubacio je prvih 5 šuteva, te uz dobru obranu i kvalitetan napad kontrolirali su utakmicu. Pistonsima je ovo 5 izgubljena zaredom, što je najgori njihov niz još od sezone 2014/15.

Na odmor su otišli sa 7 poena prednosti, a obje ekipe su se dobrano ispromašivale u drugoj četvrtini koja je završila sa neobično niskim rezultatom, 16-15 u korist Pistonsa. Nakon odmora podigli su razinu igre, te su u jednom trenutku otišli i na preko 15 poena prednosti.

Na početku četvrte dionice nakratko smo vidjeli i našeg Bobana Marjanovića na terenu. Odigrao je koju minutu, upisao sjajan asista za Tolivera, no nije se dugo zadržao na parketu. Pistonsi uopće nisu igrali na njega, iako se dobro postavljao pod košem, te nisu iskorištavali njegove prednosti. Dok je bio u igri većina napada se završavala šutem, te Bobi nije mogao doći do izražaja.

Nakon toga Pistonsi rade odličnu seriju predvođeni Smithom i Harrisom, došli su na samo -4, Kelti su u jednom trenutku bili preko 6 minuta bez poena. Crnu seriju je prekinuo Horford trojkom, a nakon toga “ćaća clutcha” Tatum ubacuje još jednu i Kelti lakše dišu. Stvar je završio Smart ulazom kada Kelti još jednom odlaze na dvoznamenkastu prednost i tu je priči bio kraj.

Odličnu utakmicu u obrani je odigrao Baynes koji je potpuno uštopa Drummonda koji je svoje prve poene ubacio tek koncem posljednje četvrtine. Osim Drummonda katastrofalnu utakmicu je imao i Jackson koji nije ništa ubacio iz igre, te je promašio svih svojih 9 šuteva. Kod pobjednika najviše je ubacio Horford, 18 poena uz 9 skokova i 6 asista, dok je Irving dodao 16. Harris je ubacio 19 poena, no uz vrlo loših 5/15 iz igre, a lošu utakmicu Jacksona iskoristio je Smith za 11 poena, te je tome dodao 6 skokova i 5 asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*