Top 5: Učinak naših za 9/12 i 10/12/2017

1 Nikola Vučević

Protiv Hawksa Vučević je odigrao najbolju utakmicu karijere. Vuč je ubilježio svoj prvi triple double, no nažalost to nije bilo dovoljno za pobjedu. Slušao ga je šut, a kada je tako onda ga je jako teško čuvati. Što su igrači Hawksa osjetili na svojoj koži. Pokušavali su sve, 1 na 1, udvajanjem no Nikola je uvijek imao pravovremeno rješenje. Ubacio je 4 trojke, te odlično razvukao obranu, a njegovi igrači su odlično odradili cutove nakon udvajanja. Vrhunska predstava našeg centra, oko njega se vrtio gotovo svaki napada,no nažalost Magic je još više produbio svoju krizu.

2 Goran Dragić

Dragić se nakon nekoliko lošijih predstava vratio starim navikama. U pobjedi protiv Netsa bio je ponajbolji u redovima Heata. Netsi nisu imali rješenje za njegovi pick igru. Bio je precizan s poludistance, te je izluđivao centre Netsa ulazima. Pokupio je 7 skokova, bio je solidan u obrani, imao je 2 ukradene lopte, obje su bile za čiste kontre na drugoj strani. Vrlo dobra predstava našeg beka u Meksiku.

3 Nikola Mirotić

Prva utakmica sezone za Nikolu i prvo pojavljivanje u Top 5. Za samo 20 minuta ubacio je 19 poena, trpao je iz svih pozicija, ubacio je čak 5 trojki. Izgleda da je ovu pauzu iskoristio za šuterske treninge, jer izgledao je odlično. Bio je najbolji igrač Bullsa s klupe, podigao je energiju ekipe kada je ušao, a Porzingis i ostali su imali dosta problem s njim i njegovim šutom. Promašio je samo 4 lopte, a sve ovome je dodao i 3 skokova. Nikola se vraća u formu i pokazuje da mu ova pauza nije škodila.

4 Bogdan Bogdanović

Stvari protiv Raptorsa su užasno počele za Kingse. Imali su ogroman zaostatak već na samom početku, no nekako su držali priključak do poluvremena. U drugom dijelu budi se Bogdan i Kingsi uspijevaju stići rezultat, a to je unervozilo Derozana koji se skoro potukao s Bogdanom. Srećom, dobro je završilo a nas raduje strašan napredak Bogdana u obrani. Čuva najbolje protivničke bekove i dobro se snalazi, a ovu utakmicu je bio i vrlo dobar u napadu. Pogodio je 4 trojke, imao 50% šuta, te bio jedan od ključnih igrača u stizanju rezultata.

5 Dario Šarić

Brett Brown je nedavno izjavio -“Kada imamo Darija na terenu, imamo sve “- To dovoljno govori o njegovoj igri. Šarić je opet pružio odlučnu allround partiju, bilo ga je svugdje po parketu. Odlična obrana, pokupio je čak 11 skokova i vrlo dobro se nosio s frontcourtom Pelikana. Napad je bio lošiji, ubacio je 3 trojke no šut ga nije slušao unutar linije 7,24, ali dovukao se do 13 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*