Top 5: Učinak naših 11/12 i 12/12/2017

1 Nikola Mirotić

Jedna od najboljih ekipa lige protiv jedne od najgorih. Činilo se da će rezultat biti očit, iako su Kelti igrali bez Irvinga. No Mirotić i njegov “partner” Portis su mislili drugačije. Nikola je odigrao još jednu sjajnu utakmicu nakon povratka na parkete. Šut ga je opet jako dobro služio, te s je Portisom činio pravu noćnu moru za centre Kelta. Napadao je iz posta, rješavao je napade šutom, a uspio je pokupiti i 8 skokova.

2 Goran Dragić

Protiv razmontiranih Grizzliesa Dragiću je bilo dovoljno samo 25 minuta da pokaže sve šta zna. Kada je on bio u igri Heat je ostvario čak 24 poena prednosti, a Goran je radio sve po malo. Odlično je šutirao, promašio je samo 5 šuteva za 19 poena. Ubilježio je 5 asista, a većinom su to bili ziceri ili potpuno otvorene situacije. Nije morao imati punu minutažu, utakmica je bila gotovo puno prije kraja, a Goran je i u svojoj ograničenoj minutaži pružio vrlo dobru partiju.

3 Dario Šarić

Sigurno najborbeniji igrač Sixersa. A sinoć je pokazao i svoju clutch stranu. Vrlo dobra igra tokom čitavog susreta, no šut ga baš i nije najbolje služio, sve do samog kraja. Prvu trojku pogađa na -5 Sixersa 2.50 do kraja i vraća nadu svojoj ekipi. Nakon toga asista za Holmesa, a sjajnu seriju je zaključio trojkom kojom je dao prednost Sixersima malo više od minute prije kraja. Meč je otišao u produžetak, a tamo su Sixersi bili mirniji, te su na kraju i odnijeli pobjedu.

4 Miloš Teodosić

Navijači Clippersa su napokon dočekali povratak Teodosića. I odmah u prvoj utakmici je pokazao zašto je toliko falio ekipi. Iako je odigrao vrlo neobičnu utakmicu za svoje standarde, nije imao niti jednu asistenciju, Teo je u svojem stilu završio meč. Pogodio je ključnu trojku kojom je dao prednost Clippersima i Raptorsi se od toga nisu oporavili. Šut ga baš i nije najbolje služio tokom meča, no svi mi dobro znamo koliko je Teo opasan u završnicama meča. Sada znaju i Raptorsi.

5 Boban Marjanović

Kada dobije priliku uvijek ju iskoristi. Tako je bilo i u ovom meču. Boban je za samo 12 minuta na parketu, ubacio 14 poena, te pokupio 5 skokova. Kao i uvijek bio je izuzetno dominantan, Plumlee ga je mogao zaustaviti samo faulom. No kod Pistonsa je problem što vrlo često zaborave da imaju Bobija u igru. Zaigraju se, te ne igraju dolje na njega, što uvelike smanjuje njegovu korisnost u igri. No ovaj puta kada je bio na parketu, rezultat nije padao, štoviše rastao je, te su Pistonsi imali +8 s njim u igri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*