Gospodin Nepobjedivi

Kao glavni konkurenti Warriorsima za tron Zapadne konferencije istaknuli su se Houston Rocketsi. Ekipa predvođena Hardenom je dobili ogromno pojačanje tokom ljeta u Chrisu Paulu, a iako je bilo dosta upitnika kako će ovo sve funkcionirati, sada je kristalno jasno.

Harden igra MVP-evsku sezone. Izgleda nevjerovatno dominantno i iako Lebron igra sjajno, bila bit nepravda ako Harden ne uzme MVP titulu. No pravi razlog ovakve igre Rocketsa, pa i samog Hardena je vjerovatno i dalje najbolji playmaker lige, Chris Paul.

Propustio je početak sezone zbog povrede, igrao je prvu utakmicu sezone, no nakon toga je morao pauzirati. Rocketsi su igrali dobro, no tek njegovim povratkom na parkete počela je prava dominacija. Vratio se sredinom 11. mjeseca protiv Sunsa i tada je krenula serija Raketa. U idućih 11 utakmica, tj svima u kojima je igrao Chris Paul, Rocketsi su neporaženi. Čak su i prvu utakmicu sezone protiv Warriorsa pobijedili, što znači da Paul još uvijek nije izgubio meč u dresu Houstona.

Paul izgleda kao pravi general na terenu, lopte gubi jako rijetko, a razvio je odličnu kemiju s Hardenom koji uz njega igra najbolju košarku karijere. Paul je u ovom nizu na 17,3 poena i 9,5 asista uz samo 2 izgubljene lopte u prosjeku, a Rakete izgledaju bolje nego ikada. Mogu li ugroziti Warriorse i pokušati doći do naslova?

1 Trackback / Pingback

  1. Houston Rockets 2017-2018:Big Mikeovo životno djelo - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*