Zingis ponovo out

Ekipa New York Knicksa je jedno od ugodniji iznenađenja lige. Solidno guraju, igraju dosta dobru košarku a čini se kako bi čak mogli i do playoffa. Od kojega su prošlih sezona bili miljama daleko. Glavni razlog ovakvih igara je novi junak Gardena Kristaps Porzingis. Latvijac oduševljava igrama, obara rekorda i uvjerljivo je najbolji igrač u New Yorku.

No iako pružaju solidne igre, povrede ih dosta sputavaju. Skupa akvizicija Hardaway Jr. će biti duže vrijeme izvan parketa, a svako malo i Zingis propusti koju utakmicu. Sada se opet povredio na sinoćnjoj utakmici protiv Netsa. Povrijedio je koljeno u prvom dijelu, no nastavio je igrati da bi u trećoj četvrtini obnovio povredu. Ovaj puta je morao izaći, te se na parket nije vraćao do kraja utakmice.

Utakmicu nije završio, no kao i prošli puta povreda nije teže prirode. Zasada nije poznato hoće li igrati utakmicu protiv Thundera, no vrlo vjerovatno da će odmoriti kako ne bi pogoršao povredu. Zingis je nevjerovatno važan za ovu ekipu Netsa, nedavno je i oborio rekord NBA lige te je postao prvi igrač s 35+ poena 10+skokova i 5 blokada i ubačenih trojki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*