Top 5: Učinak naših za 15/12 i 16/12/2017

1 Nikola Vučević

U duelu naših centara Vučević je odnio pobjedu. Tek oporavljani Nurkić nije imao rješenja za Vučevića koji je u izvanrednoj formi. Osim Nurkića ni ostali centri Blazersa se nisu dobro proveli protiv Vuča. Pogađao je iz svih pozicija, gotovo kao i svake večeri. Poludistanca, oko reketa, ubacio je i 2 trojke. Dominirao je u reketu, pokupio je 14 skokova, te prikazao još jednom da je u sjajnoj formi ove sezone.

2 Nikola Mirotić

Bullsi i Mirotić ne misle stati. Nanizali su 5 pobjeda zaredom a Nikola je fenomenalan u svakoj utakmici. I ovu je išao preko 20 poena, Bucksi su ga imali velikih problema braniti. Uz Portisa i Dunna glavni čovjek u pobjedi. Šut ga je opet služio, kao i dosada. Stpao je 3 trojke, a odigrao je i solidnu obranu. Pomogao je kod skoka, imao je ukupno 8 uhvaćenih lopti, a većina je bila u svom reketu. Nikola igra sjajno otkako se vratio na parket, te je uz Paula jedini neporaženi igrač u NBA ligi.

3 Dragan Bender

Utakmica karijere za Bendera. Torpedirao je Wolvese, te je pomogao svojoj ekipi da ubilježi bitnu pobjedu. Klupa Sunsa je totalno razmontirala klupu Wolvesa, a dok je Bender bio na parketu Sunsi su imali nestvarnih +22. Dragan je izvana bio sjajan, pogodio je 5 trojki, a na kraju je završio na 17 poena što mu je carrer high. Ova utakmica je nadamo se dobar nagovještaj uspona forme, jer dosada je Dragan dosta stagnirao.

4 Dario Šarić

Dario maratonac! To je u kratkim crtama bila utakmica protiv Thundera. Dario je odigrao čak 49 minuta, najviše u karijeri, a ostvario je solidan učinak. Šut ga baš i nije najbolje služio, previše se ispromašivao izvana. Čak 7 lopti koje je uputio izvan 7,24m nije prošlo kroz obruč. Stvarao je dosta problema obrani Thundera utrčavanjima, te je igrao solidnu obranu. Uhvatio je 8 skokova, te ukrao 2 lopte za maratonsku predstavu.

5 Nikola Jokić

Prva utakmica za Jokera nakon povrede. Odmah je odlično reagirao i ubilježio dobule double učinak u pobjedi nad Pelikanima. Malone ga nije previše koristio, čak nije niti počeo utakmicu. Ubaci je 13 poena za 22 minuta, te pokupio 11 skokova. Asistirao je suigračima 4 puta, a većinom su to bile njegove prepoznatljive asistencije. Solidna predstava u povratku na parkete za Jokera koji je već izjavio kako se osjeća sjajno i da povredi više nema ni traga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*