Najbolja obrambena “zvijer”

Portland TrailBlazersi su prošle sezone iznenađujuće izborili playoff. Sjajnom igrom pred kraj sezone preskočili su Nuggetse i izborili 8. mjesto Zapada. Sjajnim Lillardu i McCollumu se pridružio naš Jusuf Nurkić i to baš iz Nuggetsa i bio je ključan čovjek u preporodu Blazersa. No, to je bio samo uvod u ovu sezonu. Nurk se preko ljeta intenzivno spremao, skinio je višak kilograma, te u ovu sezonu ušao spremniji nego ikada.

Slim Boy Juka

Pripreme su se dobrano isplatile i Juka igra najbolju sezonu karijere. U napadu je dominantan, kao i uvijek, no posebno oduševljava njegova obrana. Blazersi su jedna od boljih obrambenih ekipa lige, a na bekovima imaju Lillarda i McColluma koji nikada nisu bili poznati po kvalitetenoj obrani. Što znači da je većina tereta na ostalim igračima, a Juka sjajno drži obranu pod kontrolom. Najbolji je čuvar obruča u ligi, dopušta najmanji postotak šuta svojim protivnicima, imaju samo 52,1% šuta na obruču kada je Juka u igri. Osim toga trenutno je 6. igrač lige po defenzivnom ratingu.

“Žrtve” njegove obrane već su bili Markieff Morris

 

I Greek Freak

Blazersi trenutno drže 5. mjesto na Zapadu i zasada sigurno plove prema playoff košarci. Trenutno su 4. u Ligi po defenzivnom ratingu i po broju primljenih koševa, što je nevjerovatno postignuće. Juka se bio povredio protiv Wizardsa, što ga je malo usporilo, no sada se vratio i polako ali sigurno hvata formu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*