Lavar Ball osniva svoju ligu!

Nikada dosadno s Lavar Ballom. Nakon što je poslao sinove u Litvu da igraju košarku, Lavar je odlučio osnovati svoju ligu. Njegov srednji sin LiAngelo je bio uhvaćen s “prstima u pekmez” te je nakon krađe u Kini bio suspendiran na svom UCLA sveučilištu s godinu dana neigranja. Lavaru to nije bilo po volji, te ga je povukao sa sveučilišta i poslao da profesionalno igra košarku u Litvi.

Sada je odlučio osnovati svoju ligu, za mlade igrače koji ne žele pohađati sveučilište, već odmah nakon srednje škole početi svoj profesionalni put. Liga bi se trebala zvati Junior Basketball Association, a igralo bi se po pravilima NBA lige. Najmanja plaća u ovoj ligi bi bila 3000$, a najbolji igrači bi dobijali do 10,000$. Trenutno je u potrazi za 80 igrača koji bi pristali igrati ovu ligu, a sve bi financirala njegova kompanija Big Baller Brand. Ekipa bi bile smještene u Dallasa, Los Angelesu, Atlanti i Brooklynu.

-“Privoliti ove igrače neće biti lak zadatak. Ovo bi mogla biti prava odskočna daska za ove mlade igrače kako bi počeli svoju profesionalnu karijeru. Skauti će ih moći pratiti i ovi momci će biti i plaćeni za svoju igru, jer netko mora i platiti ove klince.”- rekao je Lavar.

Ovo je zapravo jako dobra Lavarova ideja (nije da ih je imao nešto previše). NCAA liga je zapravo jedan veliki biznis, u kojemu se okreću ogromni novci. No, niti jedan igrač nije plaćen za to što igra tu ligu, tj po pravilima ni ne smije biti plaćen. No već smo vidjeli skandale u kojima se igrači plaćaju “ispod stola” i to ogromne svote, što znači da sveučilištima novaca sigurno ne fali. Lavar je ovo smislio kao dobar koncept, promovirajući mlade igrače kojima je plaća potrebna odmah nakon srednje škole, te bi ovo bila odlična alternativa odlasku u Europu. Ipak su to golobradi mladići i rijetko koji je spreman za put “preko bare” kako bi igrao profesionalno.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA liga poslušala Lavara Balla - Ostatak Sveta
  2. Još jedan fijasko - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*