Dva drugara, dobra stara

Sinoć su se drugi puta ove sezone susrele ekipa Nuggetsa i Blazersa. Nuggetsi su izjednačili score na 1-1 u ovoj sezoni, nakon što su prošlu utakmicu dobili Blazersi sa 17 poena razlike. Nikola Jokić je dominirao, odigrao je najbolju utakmicu nakon povrede, a Blazersi nisu imali rješenje za njega. U reketu mu ovaj puta nije bilo ravnog, a to je bila i očita taktika Denvera. Prve poene izvan reketa postigli su tek sredinom druge četvrtine.

Na koncu prvog dijela Nuggetsi su imali 11 poena prednosti, najviše zahvaljujući 10-0 seriji kojom su se malo odmaknuli. Najbolji je bio Jokić koji je postigao 18 poena u prvom dijelu. Stvar je bila riješena u trećoj četvrtini, Jokić i Chandler su nastavili posao iz prvog poluvremena i nastavili puniti koš Blazersa i otišlo se na nedostižnih 19 poena prednosti.

Igranje bez Lillarda se pokazalo kao prevelik hendikep za Blazerse. Izostanak najboljeg igrača se osjetio i na Nurkiću, koji je bio često bezidejan u napadu, a često puta je ostavljen na “vjetrometini” od svojih suigrača. Tako da nije niti mogao odraditi bolji posao. Jokić je napokon došao na svoje nakon povrede. Protiv Pelikana je zabio dosta, no imao je čak 10 izgubljenih lopti, no sada je odigrao utakmicu kakvu svi očekujemo od njega.

Joker je na kraju ubacio 27 poena uz 9 skokova i 6 asista, a Chandler je dodao 21 uz 11 skokova. Plumlee je dominirao reketom i podijelio je čak 5 blokada, dok je Joker udario dvije. Kod poraženih McCollum je ubacio 15 poena, a Nurkić se zaustavio na 10 uz samo 1 skok. Nakon što je prošle sezone totalno demolirao svoju bivšu ekipu, Nurk je ovaj puta odigrao vrlo lošu utakmicu.

Obojica naših centara igraju vrlo dobre sezone. Obojica su imala i povrede koje su ih dodatno usporile, no polako se vraćaju na pravi put. Nurkić je već postao jedan od najboljih obrambenih igrača Lige i strašan pick and roll tandem s Lillardom. Blazersi odlično guraju ove sezone, a velike zasluge za to ima baš Nurkić. Joker se s druge strane već etablirao kao jedan od boljih centara lige. Raduje nas što je dobrano popravio obranu u ovoj sezoni. Puno je aktivniji kao zaštitinik obruča, te polako ali sigurno postaje kompletan igrač u oba smjera. Malone ga je dozirao nakon povrede, no poslije ovakve predstave vjerujemo kako je Joker ponovo u full snazi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*