Beno prijeti Miciću

Donedavni član Detroit Pistonsa i bivši suigrač našeg Bobana Marjanovića, Beno Udrih je pronašao novi klub. Nakon dugih 13 sezona u NBA ligi Beno je potpisao za najbolji Litvanski klub Žalgiris. Trener Jasikevičius je tako dobio još jednu odličnu opciju na playmakerskoj poziciji, osim Kevina Pangosa i našeg Vase Micića.

Beno je odigrao ukupno 13 sezona preko bare, a prvi klub su mu bili San Antonio Spursi. Tamo je prešao iz Olimpije Milano i to davne 2004. godine. Najbolje igre je pružao u Sacramento Kingsima, gdje je u sezoni 2010/11 bilježio 13,7 poena uz 4,9 asista što mu je statistički najbolja sezona. Osim Spursa i Kingsa branio je još i boje Bucksa, Grizzliesa, Pistonsa, Heata, Knicksa i Magica.

Žalgiris ove sezone igra jako dobru košarku. Slavni bek Šarunas Jasikevičius radi izvrstan posao i nakon izvrsne igračke karijere pokazuje da bi mogao biti i sjajan trener. Trenutno su na 5. mjestu u Euroligi, a u zadnja dva kola ubilježili su dvije velike pobjede protiv Fenera i Efes Pilsena. Vasa Micić igra sjajno ove sezone, ubacuje 7,4 poena uz gotovo 5 asista u prosjek, a sada je dobio velik konkurenciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*