Docova najveća greška

Mandatory Credit: Soobum Im-USA TODAY Sports

Trenutni trener Los Angeles Clippersa, Doc Rivers nije baš poznat po dobrim odlukama. Dok je obnašao dužnost GM-a, uz redovnu trenersku, potpisivao je često islužene veterane, te nedovoljno dobre igrače. Clippersi nikada nisu uspjeli ozbiljnije zakoračiti ka velikom Finalu usprkos što su imali i Paula i Griffina. No, njegove najgore odluke ipak nisu vezane za franšizu Clippersa, već davno prije.

2000. godina Doc je bio u Orlando Magicu. Tek što su tradeali T-Maca, te uzeli Granta Hilla otvorila im se prilika da potpišu jednog od najbolji centara lige, Tima Duncana. Big Timmyu je isticao ugovor s Spursima, te je razmatrao i druge opcije. Jedni od najvećih favorita su bili upravo Orlando Magic. Duncan bi činio veliku trojku s T-Macom i Hillom, te bi njih trojica vjerovatno bili jedna od najboljih trojki ikada u Ligi.

Nažalost od toga nije bilo ništa, a prema Bruceu Bowenu glavni razlog Duncanovog potpisa sa Spursima je bio upravo Doc Rivers. Naime, Timmy je odletio na pregovore s Magicom i sve je išlo relativno glatko dok Timmy nije upitao može li povremeno dovesti svoju obitelj na utakmice Magica. Navodno je Rivers odgovorio kako ne može o trošku klupa dovoditi svoju obitelj i tu je za Duncana priči bio kraj. Tako je Magic ostao bez svoje velike trojke, a poznato je i kako Hill nikada nije bio niti blizu pune spreme u Orlandu.

Rivers je tako praktički “uništio” još jednu franšizu (ako ćemo biti zlobni rećemo da je uništio i Clipperse). Bio je jako dobar igrač, vrlo je dobar trener, no izvan parketa se ne može pohvaliti sa velikim uspjesima. Rivers je osudio Magic na prosječnost u kojoj tavore i danas, a samo je trebao reći “da” Duncanu i povesti njegovu obitelj na nekoliko utakmica…

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*