Teo među najboljima u ligi

Svi koji poznaju Miloša Teodosića i njegove igračke kvalitete znaju da on može puno više. Sinoć je u porazu Klipersa od Memfisa (112 – 115), meč završio sa 9 poena i 4 asistencije, a u sezoni je odigrao 8 mečeva i u proseku beleži 8.4 poena, 4.5 asistencija i 3.4 skoka za 24 minuta koliko provodi na terenu. Ni njegovi procenti šuta nisu na zavidnom nivou – 34 % iz igre i tek 29 % za tri poena, uz 75 % sa linije slobodnih bacanja.

No, kako pokazuje statistika u jednom segmentu igre Teovo iskustvo dolazi do izražaja i u tome je on jedan od najpouzdanijih igrača lige.

Kako je prenela stranica B92, pozivajući se na zvanične NBA izvore, Teodosić se nalazi na šestom mestu “klač” igrača iza Kevina Durenta, Lebrona Džejmsa, Kajrija Irvinga, Kristapsa Porzingisa i Džimija Batlera.

Tu spadaju momci koji u poslednjih pet minuta utakmice ubacuju najviše poena kada je razlika između dve ekipe pet poena i manje.

Plej LA Klipersa tokom tih poslednjih pet minuta u navedenoj situaciji ubacuje četiri poena u proseku, s tim što ima znatno manje igranih utakmica od ostalih iz “klač elite”, tek dve.

Primera radi Lebron Džejms ubacuje 4.9 poena ali je odigrao 21 utakmicu, dobio 15 i izgubio šest. Kajri Irving ima sličan učinak. Uzorak pleja Bostona je 20 utakmica u kojima je u poslednjim minutima ubacivao 4.6 poena.

Prvoplasirani Durent recimo ima devet takvih utakmica, Porzingis deset, Džimi Batler ima 19, a iza Teodosića je Majkl Bizli iz Njujorka koji ima dve.

Međutim, kada se sagleda ukupan broj poena, lista izgleda drugačije u korist igrača koji su imali više mečeva u nogama.

Džejms je prvi sa 94 poena, Irving je drugi sa 91, Batler je treći sa 77, Lilard je četvrti sa 72 a peti je MVP prošle sezone Rasel Vestbruk sa 64 koša.

1 Trackback / Pingback

  1. Duel: Ko je bolji, Teo ili Bogdan? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*