Christmas day bonanza

Tradicionalno bogat NBA raspored nije razočarao ni ove godine. Sve utakmice su završile unutar 10 poena, vidjeli smo puno dobrih poteza i preokreta, te naravno najveći derbi trenutno u NBA. Slijedi kratak preged što se sve sinoć izdešavalo.

Večer su otvorile ekipe Knicksa i Sixersa. Izuzetno izjednačenja utakmica, u kojoj se na kraju činilo da nitko ne želi pobijediti. Obje ekipe su gubile loptu kao na traci, ispadale su van terena, puno krivih pasova. U svoj toj ludnici Sixersi su ipak uspjeli sačuvati svoju prednost i slaviti u prvom meču u Madison Square Gardenu.

Kod pobjednika dominirao je dvojac koji je bio upitan prije utakmice. Embiid je ubacio 25 poena uz 16 skokova i 3 blokade, dok je Redick dodao 24. Šarić je bio solidan, no ispromašivao se izvana, te je na kraju ubacio 10 poena. S druge strane nevjerovatan je bio Enes Kanter. Čovjek bez države je upisao raritetan učinak. Ubacio je 31 poen uz odličan 12/21 šut, te uhvatio čak 22 skoka. Pratio ga je Zingis sa 22, te čak 5 blokada.

Nakon zagrijavanja u MSG slijedilo je ono što smo čekali još od kraja prošle sezone. Uzvratni dvoboj NBA finalista, Cavsa i Warriorsa. Prvi dio nam je donio dosta nervoze, grešaka i promašenih šuteva. Ne možemo reći da je košarka bila na najvišem nivou. Cavsi su loše šutirali tokom čitavog meča, a Warriorsi nikako nisu uspjeli pronaći načina da to iskoriste. Drugi dio je bio malo bolji, Warriorsi su u trećoj četvrtini izgubili samo 1 loptu te su malo podigli rezultat.

Cavse je u igri držao Kevin Love, koji je odigrao sjajnu utakmicu, spašavao je Cavse trojkama i skokom u napadu. No očajan šut je na kraju stajao Cavse glave (neki će reći da su to ipak bili suci…). Šutirali su tek 31.8% što je najmanji postotak šuta protiv Warriorsa još od 2014. godine. Lebron je odrigrao za sebe neobično lošu utakmicu. Gubio je lopte na kraju utakmice, a ubacio je “samo” 20 poena uz po 6 skokova i asista i čak 7 izgubljenih lopti. Love se zaustavio na 31 poenu i season high 18 skokova.

Draymond Green je bio najbolji igrač Warriorsa. Bilo ga je svugdje po parketu, obrambeno sjajan, u napadu imao sjajnu suradnju s Jordanom Bellom i ostalima. Na kraju se pridružio odabranom društvu igrača koji su ubilježili triple double za Božić, te je upisao po 12 poena i skokova, te 11 asista.

Durant je bio najbolji strijelac sa 25 poena, a ono što je još više impresioniralo je čak 5 blokada i ključna obrana na Lebronu pred kraj utakmice. Završni udarac je zadao Klay Thompson ključnom trojkom malo više od minute prije kraja, te je ukupno ubacio 24 poena.

Kelti su prvi puta u svojoj povijesti igrali domaću utakmicu za Božić i nisu se dobro proveli. Momci iz glavnog grada su ukrali pobjedu i tako pokvarili debi Kelta u TD Gardenu za Božić. Vidjeli smo odličnu utakmicu, koja je čitavo vrijeme bila u egalu. Početak se igralo koš za koš, a prednost su ipak imali Wizardsi. Na poluvrijeme su otišli sa 2 poena viška, a nakon odmora su bolje otvorili poluvrijeme te otišli na osjetniju prednost.

Klupa Bostona je vratila utakmicu u egal, u posljednjoj četvrtini su došli i do prednosti, a najzaslužniji za to je bio Jayson Tatum. Treći pick ovogodišnjeg drafta je odigrao sjajnu utakmicu. Bio je nevjerovatno smiren za momka koji ima samo 19 godina, pogađao je kada je trebalo, te čak rješavao situacije 1 na 1 kada je Kyrie bio na klupi i trebalo je izmisliti koš. Kelti su u to vrijeme poveli i sa 5 poena prednosti, no onda su upali u crnu rupu. Wizardsi rade 12-0, preokreću utakmicu i na kraju dolaze do pobjede.

Čarobnjake je predvodio bekovski par Wall-Beal. Wall je ubacio 21 poena uz 14 dodavanja, dok je Beal malo usporio nakon odličnog starta, no ipak je završio na 25 poena uz 8 skokova. Kod Bostona ranije spomenuti Tatum je ubacio 20 poena uz sjajan 7/9 šut, dok je Kyrie dodao također 20 uz 5 asista.

Nakon početne krize Thunderi napokon počinju igrati bolje. Za razliku od Rocketsa kojima je ovo treći uzastopni poraz. Melo i George su odradili svoj posao u ovoj utakmici, te uz još jednom dobrog Westbrook uspjeli upisati pobjedu. Ključ ove utakmice je bila obrana, stvar koji su Thunderi znatno popravili u posljednje vrijeme. Rakete su ubacile samo 12 trojku, a Robertson je uštopao Hardena te još jednom pokazao zašto je jedan od boljih perimeter defendera lige.

Utakmica je bila u egalu gotovo čitavo vrijeme. Westbrook je dao prednost Thunderima na poluvremenu, dok su u posljednju četvrtinu ušlo sa jednakim rezultatom. Na kraju utakmice Harden je pokušao izboriti faul na trojki, no ništa nije svirano, a Robertson je na drugoj strani ubacio polaganje i tu je priči bilo kraj.

Cijela petorka Raketa je bila dvoznamenkasta, no problem je još jednom bila klupa. Ukupno je klupa ubacila 8 poena, a DAntoni je rotirao samo 3 igrača. Harden je ubacio 29 no imao je očajan šut za 3, čak 3/11. Ariza i Gordon su ubacili po 20, a povratnik Capela je dodao 19.

Kod Thundera West je završio sa 31 poenom uz 11 asista, a George je dodao 24, dok je Melo stao na 20. Adams je upisao double double učinak sa 15 poena i 10 skokova.

Božiću priču su završili Wolvesi i Lakersi u posljednjoj utakmici dana. Vukovi su na krilima Butlera i KAT-a došli do pobjede, a kod Lakersa je opet dominirao Kuzma.  Početak je pripao baš njemu kao i protiv Rocketsa. Ubacio je 10 od prvih 14 poena Lakersa, te ih držao u igri. U drugoj četvrtini Wolvesi se malo odvajaju, no Lakersi vraćaju rezultat u egal serijom 22-13. U posljednjoj četvrtini Wolvesi radi ogromnih 16-1 te bježe Lakersima koji su uspjeli doći na 6 poena zaostatka no nije bilo snage za nešto više.

Kuzma je ubacio 31 poena uz 4 asista te tako postao drugi rookie sa 30+ poena na Božić. Nevjerovatan učinak za mladog momka koji je bio tako nisko na draftu. Clarkson je startao jel nije bilo Balla, te je ubacio 17 poena uz 7 asista. Kod Wolvesa Butler je ubacio 23 poena, dok je KAT ubilježio double double sa 21 poenom i 10 skokova. Faktor iznenađenja je bio Gibon s 23 poena i 9 skokova. Napokon je zaigrao i naš Nemanja Bjelica koji je od Thibsa dobio 6 minuta i za to vrijeme ubilježio 1 poen i 2 skoka.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*