Duel: Ko je bolji, Teo ili Bogdan?

Poslednji duel večeri, onaj koji je na program u 4.30 sata ujutru, između Clippersa i Kingsa u Los Angelesu po mnogome će biti zanimljiv za ljubitelje košarke u Srbiji i regionu. Miloš Teodosić se vratio u tim iz LA, igra sve bolje, a prema analizama koje stižu iz NBA u jednoj kategoriji je među najboljima u ligi.

Sa druge strane Bogdan Bogdanović je pronašao svoju formu, i do sada je pokazao izuzetan kvalitet, sigurnost i zrelost, nastupajući za mladi tim Kingsa.

Za sada Bogdan deluje sigurnije u napasu, šuterski je precizniji i efikasniji, dok Teo polako preuzima kreativne role u svoje ruke, sve više i atraktivnije asistira i razigrava saigrače…

Sa Teom na terenu Clippersi su su u plusu 7 poena, no njegovi procenti šuta su i dalje nešto što zabrinjava – 34.3 % iz igre i tek 29.5 % za tri poena. Bogdan je u toj kategoriji šuta mnogo bolji, 46.5 % iz igre, i 36.3 % za tri poena. Obojica uzimaju između 8 i 9 šuteva iz igre što je ukazuje da imaju određenu slobodu u igri.

Zanimljivo da njima dvojici ovo nije prvi duel na američkom tlu. Već su se susreli u pripremnom periodu, a Teo je bio nešto uspešniji:

Legenda gledala šou Tea i Bogdana!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*