Lebron: Bio je faul, Durant: Prevelik si ti za to…

Warriorsi su zasluženo stigli do trijumfa nad najvećim rivalima, 99 – 92, u meču koji je bio poprilično negledljiv i neatraktivan. Cavsi su krenuli dobro, no sjajna odbrana Golden Statea i činjenica da je Lebron odigrao ispod svog nivoa, uz jedino raspoloženog Kevina Lova, odlučile su derbi. Nerezonski šutevi koji su na kraju uticali na vrlo loš procenat šuta iz igre i mnoštvo izgubljenih lopti bili su Clevelandu veći neprijatelj od samih rivala na terenu.

Durant je predvodio šamione sa 25 poena (8/19 iz igre), uz sedam skokova i pet blokada, 24 je dodao Thompson (4/7 trojke), dok je Draymond Green zabeležio tripl-dabl sa 12 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Najefikasniji u redovima Cavsa bio je Kevin Love sa 31 poenom (9/25) uz 18 skokova, James postigao 20 (7/18) uz po šest proigravanja i uhvaćenih lopti, dok je 13 dodao Wade.

Po mnogima jedan od ključnih momenata meča desio se pred sam kraj meča kada sudije nisu svirale faul Duranta nad Lebron Jamesom, iako se na usporenom snimku videlo da je kontakta bilo. Iako Cavsi obzirom na igru nisu zaslužili pobedu, ovo je momenat koji je mogao rešiti meč:

James je rekao kako je kontakta bilo:

Durant nije ostao dužan…. “Lebron je prevelik igrač da tako nešto traži…”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*