Najomraženiji Ratnik odlazi iz kluba

Tijekom prošlogodišnjeg playoffa drvlje i kamenje je posipano po Gruzijskom centru Zazi Pachuliji. Odrađivao je prljav posao, tukao, udarao i skupljao skokove te bio vrlo bitan šraf u šampionskoj mašineriji Warriorsa. Spoticalo mu se namjerno povređivanje Leonarda u Finalu konferencije, čak se prijetilo njemu i njegovoj obitelji. No, Zaza je svoj posao odrađivao i više nego korektno, te se na kraju okitio i naslovom prvaka.

“Moja porodica više nije sigurna”

No ove godine uloga mu je dosta smanjena. Gotovo čitava liga prati trend smanjivanja petorki, tako da “Death lineup” Warriorsa bez centra je sve više korištena. Tako da Zaza igra vrlo malo, Kerr radije koristi Bella, Greena ili Westa kao centre, a sinoć protiv Cavsa nije odigrao niti jednu minutu. Tu u priču ulaze Milwaukee Bucksi. Otkada su tradeali Monroea imaju rupu pod košem. Maker još uvijek nije spreman za više minuta, tako da ostaju praktički samo na Hensonu pod košem.

Prema informacijama već su zvali Warriorse i trenutno su u pregovorima oko trada Zaze i omiljenog lika u svlačionici JaValee McGeea. Bucksi ozbiljno misle ove sezone, doveden je Bledsloe, Parker se uskoro vraća i već ove sezone žele napasti sam vrh Istoka. Za to im je potreba i snažan centar, a idealnu priliku vide u ovoj dvojici. Pokušali su Bucksi ubaciti u trade i rookiea Jordana Bella, no Warriorsi su odmah u startu otpisali tu ideju.

Još uvijek ništa nije dogovoreno, pregovori još traju, te nam ostaje vidjeti hoće li do tradea uopće doći. Zaza je već bio u redovima Bucksa i to dva puta, te pružao jako dobre igre. Iako je bio čisti šljaker u Warriorsima, on i dalje ima vrlo visok košarkaški IQ te bi sigurno mogao pomoći u rotaciji visokih u Bucksima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*