Rođeni šuter i noćna mora sa klupe!

Lou Williams igra u Clippersima sezonu života. Sa 21.7 poenom i 4.7 asistecije uz neverovatne procente šuta – 45 % iz igre i 40 % za tri poena, najbolji šesti igrač Lige i rođeni šute najzaslužiji je što su se Clippersi vratili u igru za play off.

Sinoć je ubacio 33 poena Memphisu, pre toga 40 Hornetsima. U devet mečeva je ove sezone postizao 30 i više poena. Svom bivšem timu, Rocketsima je krajem decembra, isporučio 7 dalekometnih projektila iz 11 pokušaja! Nije ni čudo što je izabran za igrača sedmice na Zapadnoj konferenciji sa 28 poena u proseku, 4.7 asistencija i 50 % šuta!

Devojka za sve

Kada u timu Clippersa zbog povrede nije igrao Miloš Teodosić, veliki je teret u organizaciji igre pao na Patricka Beverlya koji je do teške povrede posao odrađivao fenomenalno. Pomoć mu je pružao Austinu Riversu, ali bez Lou Williamsa, ceo sistem bi se odavno raspao.

Momak koji je drugi deo prošle sezone proveo u Rocketsima i kojem je tadašnji saigrač, Eric Gordon, preuzeo titulu najboljeg 6. igrača, pre toga je igrao u Lakersima, tako da mu je ovo povratak u ‘grad anđela’.

Prvi izlet u LA

U Lakerse je i došao sa reputacijom najboljeg ‘šestog igrača’ lige (2015), i to iz Toronto Raptorsa. Prošlu je sezonu Lou Williams iodigrao odlično i dok je bio u Lakersima jedini je pružao konstatne partije.

Sa 18.3 poena ne samo da je bio najbolji strelac od svih igrača u NBA ligi koji ulaze sa klupe, već je bio i najbolji strelac Lakersa prošle sezone. Posebno je impresivne izvedbe imao u decembru 2016, kada je ulazeći sa klupe rešetao koševe Memphisa (40 poena), Utaha (38 p) i Phoenixa (35 poena). Njegovih 40 poena sa klupe protiv Memhisa 3 decembra 2016, ovosezonski je rekord i to je prvi put posle 2014, i Jordana Crawforda da neko postigne toliko poena sa klupe. Sjajni decembar doneo mu je još jedan rekord, nezabeležen u NBA ligi od 1970, Williams je postigao 137 poena u četiri utakmice –što je nabolji performans jedne rezerve u NBA timovima.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Magic 'pojačao' Lakerse - Ostatak Sveta
  2. Durant pomerio još jednu granicu, no ovaj igrač ga je sinoć zasenio! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*