Bobi najbolji u NBA?

Joe Murphy/NBAE/Getty Images

Phila je razbila Pistonse sa 114 – 78 a pobeda domaćeg tima nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Već na poluvremenu tim Daria Šarića imao je 30 poena prednosti.

Joel Embiid je bio najefikasniji sa 23 poena i devet skokova, Reddick je postigao 21, a Dario je za 20 minuta postigao 11 poena uz šut iz igre 4/10 (2/4 za tri poena), imao je još i šest skokova i tri asistencije.

Kod Pistona je najefikasniji bio Harris sa 14 poena, dok je Boban Marjanović za sedam minuta imao po dva poena i skoka i asistenciju, uz jedan pogođen šut iz četiri pokušaja iz igre.

Bobane, brate!!!

Bobi slabo dobija minutažu, a čim dobije više šanse on je koristi na pravi način. To su pedantni Amerikanci, sa sajta fivethirtyeight.com, statistički i pokazali. Naime, Marjanović je najbolji u NBA ligi kada se gleda broj poena po kontaktu sa loptom od kada se koristi ovaj statistički podatak, a to je u poslednjih pet sezona.

Takođe najbolji je kada gledamo igrače od 1974. godine, radi se o postignutim poenima po pokušaju šuta, Bobi je ispred Berkley, Hardena i O’Neala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*