Mirotic je ovim pokazao kolika je ljudina

Mirotic / Instagram

Nikola Mirotić pokazuje svoje ljudsko i humano lice. Španski reprezentativac crnogorskih korena, i košarkaš Pelicansa, odlučio je pomoć porodici Varga iz Vukovara tako što će u narednih 40 dana donirati po 500 EUR za svaku postignutu trojku.

Mirotić je ove sezone jedan od najboljih trojkaša najjače lige na svetu, postiže 2.7 trojki po meču, i sva prikupljena sredstva će ići za kupovinu kuće samohranom ocu koji podiže šestoro dece i živi u malom, jednosobnom, stanu!

Već na prvom meču, od kako je postao deo ove akcije, postigao je 3 trojke, što znači da je porodica dobila 1.500 EUR koji su im neophodni za pristojan život.

View this post on Instagram

U svjetlu nadolazecih Bozicnih praznika, zelim da obradujem one kоjima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniracu dobrovoljni prilog od 500€ koji ce biti iskoriscen za kupovinu kuce samohranom ocu Radoslavu koji podize sestoro djece https://www.srbizasrbe.org/obezbedimo-topli-dom-za-porodicu-varga-kod-vukovara/. Neka vam je svima blagosloven pocetak posta i predstojeci najradosniji praznici. In the light of forthcoming Christmas holidays we want to bring the joy to those in need. Because of that, for every three points that I score on the games, I will donate funds in the amount od 500€ which will be used for construction of house for a single father with six childen. May you all have bleesed begining of fast and bleesed upcoming holidays!!!

A post shared by Nikola Mirotic (@threekola) on

Nikola tu nije stao. Nakon što je uplaćivao novce od svake trojke, za pravoslavni Božić je objavio kako će uplatiti sav preostali iznos koji je potreban za izgradnju kuće. Nikola je dosta utakmica nakon objave humanitarne akcije bio povređen. Odigrao je samo 4 utakmice, što znači da nije puno ni pogađao, pa se zato odlučio na drugu varijantu.

View this post on Instagram

Mir Božiji, Hristos se rodi. Kada pomislimo na Božić uvijek prvo pomislimo na porodicu i dom. Na početku Božićnog posta podijelio sam sa vama radost o pomaganju porodici Varga. Kao što znate, zbog povrede sam bio sprijecen da nastupam na utakmicama, ali to nije ni najmanje uticalo na moju želju da djeca porodice iz Varga dobiju dom. Zato ću uplatiti potreban iznos za izgradnju njihove kuće. Neka bi plamen ognja iz Vitlejema ogrijao svaku dušu, obradovao svako dijete i osvijetlio tamu. Još jednom i još mnogo puta: Hristos se rodi! Christ is born! When we think of Christmas, we always think about family and home. At the behining of Christmas fast, i have shared with you the joy of helping Varga family. As you may knkw, due to my injury, I wasn't able to play. Nevertheless, that didn’t affect my wish, that children from Varga family should have their home. Because of that I will donate funds for construction of their house. May the Betlehem flame brings warmth to every soul, happines to every child and light to beat the darkness! Once more and many more times: Christ is born!!!

A post shared by Nikola Mirotic (@threekola) on

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*