Susret sa fudbalskim Jordanom

Izvor: Basketballsphere

Zvezda Orlanda je opet u sali. Nikola Vučević koji se 23. decembra povredio u duelu sa Janom Mahinmijem iz Vašingtona, a tri dana kasnije operisao drugu metakarpalnu kost (na šaci), počeo je s treninzima. Doduše, još ne sa loptom.

– Počeo sam da vozim trenažni bicikl, malo trčkaram, takođe mogu i longetu da skinem. Za sada ide sve po planu, pa bi, kao što su doktori rekli, u takmičarski ritam trebalo da se vratim najkasnije za osam nedelja od momenta operacije – kaže za „Basketball sphere“ Nikola Vučević, koji je otputovao sa ekipom Orlanda u Dalas, gde je tim Medžika desetkovan povredama igrao sa Mavsima. – Mislim da smo mogli daleko bolje ove sezone. Dobro smo krenuli, ali kao što znate, zadesile su nas silne povrede. Teško je kad nedostaju i dva igrača, a kamo li ovoliko. Ali, šta ćemo, iz ove kože ne možemo. Ostaje nam da verujemo da ćemo se što pre okupiti.

Pre nekoliko dana slika Vučevića sa Ronaldom, onim „prvim“, iz Brazila, svetskim šampionom iz 2002. privukla je veću pažnju na istočnoj strani Atlantika, u Evropi, nego na zapadnoj, u Americi.

– Uh, pa dobro, znate da je u SAD fudbal, onaj „naš“, daleko manje popularan nego ova četiri sporta iz „mejdžor liga“, pa sam morao nekolicini saigrača da objasnim da nam je u goste došao fudbalski Džordan ili Medžik, a imao sam i zadovoljstvo da, kao strastveni ljubtelj fudbala, upoznam Ronalda, malo popričam s njim, a posebno mi je bil čast da mu poklonim dres s mojim brojem (9) koji je svojevremeno i on nosio, ali na fudbalskim terenima – objašnjava Vučević, otkrivajući da razlog dolaska fudubalske ikone u „Amway centar“ nije bio slučajan. – Sa porodicom je na odmoru, pa pošto, kako mi je rekao, njegov sin više voli košarku nego fudbal, iskoristio je da pogleda i naš meč.

Kada se u priči s Nikolom pomene fudbal, tema o Crvenoj zvezdi je uvek dobrodošla, posebno sada kada crveno-beli posle 25 godina čekaju da počne proleće u Evropi.

– Igraju odlično cele sezone… Gledao sam meč s Kelnom… Ogroman je uspeh… A krenuli su od prvog kola kvalifikacija… Niko nikad to nije uradio… Svaka čast od srca – kaže Vučević, koji bez obzira što je veliki zvezdaš, ne zaboravlja da pomene ni večitog rivala. – Drago mi je da je prošao i Partizan, jer je to dobro za srpski fudbal. Ako se ne varam, prvi put u istoriji će biti dva najveća srpska kluba u prolećnom delu evropskih takmičenja, što je ogroman uspeh, ali pokazatelj da i pored daleko manjih budžeta, možemo Evropi da ponudimo kvalitetan fudbal.

Ponosan je i na košarkaše Crvene zvezde, bez obzira na poslednji poraz u ABA ligi od Budućnosti.

– Naporna je sezona. I vama treba vremena samo da saberete koliko su do sada odigrali mečeva. Ne možete da budete sve vreme na masksimumu. Na kraju i Budućnost je dobro igrala, fantasično šutirala…. Ali, kada pogledate koliko je Zvezda uradila za ova tri-četiri meseca… Krenuli su sa potpuno renoviranim timom, mladim trenerom, a već su stigli do sedam trijumfa u Evroligi, iako im pre početka sezone niko nije davao velike šanse da će pobediti ni par utakmica – hvali Vučević crveno-bele košarkaše. – Naravno da mi je drago zbog svih tih momaka, jer krenuli su u sezonu kao potpuni ausajderi, a pobedili su Real, Barsu… i ubeđen sam da neće trijumfalni niz stati kod Žalgitrisa. Posebno sam srećan zbog Pere (Antića). Znam ga koliki je zvezdaš, sjajan tip i koliko je želeo da se vrati u Zvezdu. Ma godine mu ništa ne mogu. Klasičan je dokaz da je kvalitet večan…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*