“Činilo se da igramo 8 na 5”

Dvije ponajbolje ekipe Lige su odigrale sjajnu utakmicu u Toronto. Raptorsi i Warriorsi su pružili pravi spektakl, kao što se i očekivalo od ekipa koje su u Top 5 napada i obrana Lige. Početak je u potpunosti priprao gostima. Dubsi su furiozno krenuli, a Raptorse je iznad vode držao Derozan. Ubacio je čak 19 poena u prvoj četvrtini, no Warriorsi su bili izuzetno raspoloženi. Ovo im je bila najbolja četvrtina sezone, te su ubacili čak 43 poena.

Druga četvrtina je donijela još jednu veliku seriju Dubsa. Napravili su 16-2 dok je Derozan odmarao. Bili su izuzetno efikasni i ubojiti, a prvi dio su završili sa 81 poenom i nevjerovatnih 71% šuta iz igre. No ovakav postotak šuta je nemoguće održavati tijekom čitave utakmice, pa Raptorsi polako dolaze sebi, te u drugom dijelu malo po malo smanjuju ogromnu prednost. Na kraju su se potpuno pribiližili te čak imali i priliku za pobjedu.

Durant je ubacio šut za +3 Warriorsa 20-ak sekundi prije kraja, da bi onda CJ Miles promašio trojku za izjednačenje, a nakon toga je lopta, u gužvi izašla izvan parketa. Suci su dodijelili loptu Warriorsima, a sada Curry ubacuje oba bacanja, te je tu priči bio kraj.

Posebno razočaran je bio najbolji igrač Raptorsa Demar Derozan koji je još jednom imao fantastičnu večer. -“Naravno da sam frustriran. Jako je teško kada igraš 8 na 5. Neke sudačke odluke su bile katastrofalne.”-kritizirao je Derozan. On je samo još jedan u nizu igrača koji su nezadovoljni suđenjem. Ne može mu se poreći da nije dao sve od sebe da dođe do pobjede. Ubacio je 42 poena  uz 5 skokova, a pratio ga je rookie Anunoby sa 17 ubačaja.

Kod prvaka sjajan prvi dio su odigrali Klay i Green, dok su se u nastavku priključili Curry i Durant. Klay je na kraju bio najbolji strijelac sa 26 poena, Durant je ubacio 25, dok je Curry stao na 24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*