“Curry Jr.” opet oduševljava

trae young

Prije nekoliko godina sve nas je zaludio mladi momak s Davidsona. S lakoćom je ubacivao šuteve, palio iz svih pozicija, te osigurao svom malom sveučilištu 5 minuta slave. Radi se naravno o trenutnom NBA prvaku Stephu Curryu koji je svoju dominaciju uspješno prenio na NBA ligu.

Sada se pojavio jedan igrač vrlo sličan njemu, tj načinu na koji je Curry dominirao. Radi se od Traeu Youngu. Iako igra za malo veće sveučilište od Davidsona, Oklahomu Soonerse, oni su i dalje dosta daleko od elitne razine u NCAA. Usporedbe sa Stephom su krenule zbog izvanrednog i brzog šuta kojeg ima Young, te načina oko kojega je igra Soonersa koncipirana, tj vrlo je slična Davidsonu.

Young je već nekoliko puta ubilježio sjajne brojke, u svojoj dosadašnjoj NCAA karijeri gotovo svaku utakmicu pokazuje zašto ga se uporno uspoređuje s Curryem. Sinoć nam je također pružio nevjerovatnu predstavu. Protiv TCU-a ubilježio je 43 poena uz čak 10 postignutih trojki! Dodao je i 7 asista te postao prvi igrač u povijesti NCAA lige s 40+ poena i barem 10 ubačenih trojki.

No to Youngovi rekordi ne staju. Trenutno je najbolji strijelac i asistent u D1 diviziji, što nikome dosada nije pošlo za rukom.

 

Sjajnim šutem i igrama je privukao pažnju, no protiv Northwesterna je bio posebno dobar. Upisao je rekordnih 22 asista, tj izjednačio je rekord Averya Johnsona sa Charleston Southern 1988. i  Shermana Douglasa sa Syracusea 1989. Tome je dodao i 26 poena, za nevjerovatan double double.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Novi Curry dolazi u Ligu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*