Nurkić: “On samo flopa, uopšte nije jak”

Nakon polovice sezone polako se kristalizira poredak ekipa u obje konferencije. Posebno gusto će biti na Zapadu, a dvije ekipe koje bi mogle međusobno određivati o plasmanu u playoff susrele su se u petak u izuzetno zanimljivoj utakmici.

Pelicansi i Blazersi su odigrali odličan meč, a na kraju su Pelikani predvođeni sjajni Davisom došli do pobjede. No u ovom meču smo mogli vidjeti i duel dvojice ponajboljih centara lige, Nurkića i Cousinsa. Obojica imaju sjajne sezone, te im nije stran ni trash talk, tako da je zabava bila zagarantirana.

Boogie je odigrao odličan meč, pokupio je čak 19 skokova, te ubacio 24 poena uz 8 asista, no Nurkiću se nikako nije svidjela igra američkog centra. -“On previše flopa, uopšte nije toliko jak… A i nikada nije zaigrao u playoffu…”- oštar je bio Nurk poslije utakmice.

Boogie zasada ništa nije odgovorio, no poznavajući njega možemo sigurni smo da će se uskoro obratiti našem centru. Nurk je uz ovaj komentar dodao kako jedva čeka idući duel s Boogiem, a vjerujemo da ni Amerikancu neće nedostajati motiva. Kako se ove dvije ekipe susreću koncem sezone, ulozi će sigurno biti veliki. Vjerujemo da ćemo svi s nestrpljenjem čekati uzvrat…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*