Zašto je ova sezona posebna za ‘vukove’?

Izvor: Aktualac

Kratka priča o Minnesoti

Nakon što su se Lakersi iz Minneapolisa preselili u LA 1960., trebalo je proći 29 godina da se jedna ozbiljnija košarkaška franšiza vrati u taj grad (bilo je pokušaja u ABA ligi, ali ništa dugotrajno), a Timberwolvesi trenutno igraju svoju 29. sezonu u elitnom društvu.

U dosadašnjih 28 sezona, diviziju su osvojili samo jednom, u sezoni 2003/2004, a iz današnje perspektive nevjerojatno zvuči podatak da je u toj sezoni Minnesota regularni dio završila kao PRVA na Zapadu i u konferencijskom finalu izgubila 4-2 od Lakersa sa Shaqom, Kobe Bryantom i Karl Maloneom. Oni su pak u finalu izgubili 4-1 od Detroit Pistonsa za koje su igrali Chauncey Billups, Ben Wallace i ostali.

No da se vratimo Wolvesima. Ta sezona, u kojoj je ujedno i veliki Kevin Garnett dobio nagradu za MVP-a, bila je posljednja u kojoj su Wolvesi nastupali u diviziji Midwest, uz Spurse, Maverickse, Rocketse, Grizzliese i Nuggetse. Sljedeće godine došlo je do reorganizacije lige zbog ulaska Charlotte Bobcatsa i Wolvesi su smješteni u diviziju Northwest zajedno sa Portland Trail Blazersima, OKC Thunderima (Seattle Supersonicsima), Denver Nuggetsima i Utah Jazzom.

Kapetan Thibo i njegov ‘vučji’ superteam

Od te promjene, pa sve do danas traje suša Wolvesa po pitanju ulaska u playoff. 13 punih sezona Minnesota je završavala natjecanje nakon ligaškog dijela, a samo je u prvoj sezoni u novom društvu bila treća u diviziji – nakon toga samo posljednja i pretposljednja mjesta.

Zato je ova sezona toliko važna i zato je Target Center zadnjih nekoliko utakmica unaprijed rasprodan. Ne samo što su Wolvesi na odličnom putu da napokon uđu u doigravanje jer trenutno čvrsto drže četvrto mjesto Zapada s omjerom 28-16 (treći Spursi imaju 29-15, a peti Thunderi 23-20), nego su i vodeći u svojoj diviziji. Trenutno stanje u Northwestu glasi:

Wolvesi 28-16
Thunderi 23-20
Trail Blazersi 22-20
Nuggetsi 22-21
Jazz 17-25

Wolvesi nikad u svojoj povijesti nisu bili drugi u diviziji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*