Top5: Učinak naših 12/1 – 14/1/2018

1 Goran Dragić

Miami Heat opet igra sjajnu košarku. Stigli su u gornju polovicu Istočne konferencije sa 7 pobjeda zaredom , a jedan od glavnih razloga je igra našeg Dragića. Goran je razmontirao Buckse, a Heat je odličnim drugim djelom došao do relativno lagane pobjede. Bio je odličan izvana, a kada ga ide šut Gorana je jako teško zaustaviti. Pogodio je 4 trojke, ukupan šut mu je bio preko 50%, a u najbolje je čuvao za kraj. Gotovo pola svojih poena je ubacio u zadnjoj četvrtini kada je Heat napokon slomio otpor Giannisa i društva.

2 Nikola Jokić

Protiv ponajbolje ekipe lige jednostavno ne možeš igrati sam. Joker je uz Harrisa jedini bio vrijedan spomena u ekipi Nuggetsa protiv Spursa. Odigrao je sjajan meč, bio na rubu triple double učinka, te bio izuzetno efikasan, no nažalost nije imao gotovo nikakvu pomoć suigrača. Ubacio je 23 poena, promašio je samo 5 šuteva, a dodao je i izvrsnih 7 asista u njegovom stilu.

3 Jusuf Nurkić

U duelu sa ponajboljim frontcourtom lige Juka je odigrao vrlo dobru utakmicu. Čitavu večer se tukao s Boogiem, nije mu dao da se razigra, a u napadu je bio izuzetno efikasan. Ubacio je gotovo sve i na kraju završio na 19 poena. Solidno je zatvorio reket, udario je 3 blokade, te je imao samo 3 faula. Blazersi su nažalost izgubili utakmicu, no Juka je još jednom pokazao da se jedan od ponajboljih centara lige i u napadu i u obrani.

4 Nikola Mirotić

Nikola nastavlja sa odličnim partijama. Sada je torpedirao Pistonse, pogodio je 4 trojke, te završio na 16 poena. Bullsi igraju sve bolju i bolju košarku, sada se vratio i Lavine te ukoliko ostanu na okupu ni playoff nije nemoguć. U obrani je odradio solidan posao, uzeo je 6 skokova i dobro zatvarao rupe.

5 Bogdan Bogdanović

Poslije najbolje utakmice NBA karijere, Bogdan je protiv istog protivnika još jednom pružio dobru partiju. Sada su se malo bolje pripremili za njega, no Bogdan je još jednom pokazao izuzetnu smirenost u napadu. Nije srljao, koristio je šanse koje mu je pružala obrana Clipeprsa te bio izuzetno efikasan. Podijelio je 5 asista, pokazao je da je vjerovatno najbolji pick and roll igrač u Kingsima, te šutirao preko 50% iz igre. Bogdan polako dolazi na svoje, te počinje pružati igre na koje smo navikli od njega.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*