“Ovde se više ne radi o gubljenju utakmica…”

Drugi puta ove sezone, nakon Božićnog okršaja, snage su odmerili finalisti Cavsi i Warriorsi. Scenario je bio identičan onome na Božić, prvaci su došli do druge pobjede ove sezone nad Cavsima. Lebronu i ekipi je ovo čak 8 izgubljena utakmica u posljednjih 10, te ponovno počinju pokazivati naznake krize, baš kao početkom sezone.

Nakon još jednog razočaravjuće poraza pojedini su igrači, anonimno, iskazali sumnju da se trenutni problem u timu može rešiti i da će tim, kao što je jesenas bio slučaj, uhvatiti formu pred play off.

Uzroci zabrinutosti odnose se na spisak igrača (najastariji u ligi) koji se trenutno čini nedoraslim da se nosi sa Warriorsima, ali i drugim ekipama na Istoku. Warriorsi su Cleveland dobili u poslednjih sedam od osam odigranih utakmica, a poslednji meč u kojem su Cavsi slavili bio je meč sa čk četiri oborena rekorda.

 

Jedan od onih koji je doveden da ojača timski duh i pipremi tim za izazove, Dwyane Wade smatra da je Lebron nesporni lider, ali priznaje da ima i problema:

“Ovde se više ne radi samo u gubitku utakmica, ne radi se o rekordima, pozicijama pred play off, ovde se radi o igrama, o mečevima, o dobroj igri, o timskoj igri i nadam se da ćemo moći rasti u narednom periodu”. 

https://twitter.com/mcten/status/953250143746318336?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.slamonline.com%2Fnba%2Fcavs-reportedly-players-doubt-problems-can-fixed%2F

Ubedljivi Warriorsi

Warriorsi su nastavili svoj uvjerljivi pohod na gostovanjima, te su postali prva ekipa nakon Lakersa iz 1971/72 sezone, koja je pobijedila u 20 od prve 23 gostujuće utakmice.

Stvari su bile u egalu prve tri četvrtine. Igralo se koš za koš i nijedna ekipa nije ostvarila osjetnu prednost. U trećoj dionici dominirao je Durant sa 16 poena, no Cavsi su uvijek imali odgovor. Sve do posljednje dionice kada se rezervna petroka Dubsa napokon odvojila. -“Ta petorka je napravila razliku svojom energijom i trudom. Sjajno su igrali tranziciju i napravili solidnu zalihu nama za posljednje 3-4 minute.”- izjavio je ponajbolji pojedinac u redovima prvaka Kevin Durant.

Očajan kraj katastrofalnog roadtripa za Cavse. Uspjeli su uzeti samo 1 pobjedu iz 5 utakmica, a dobrano su ih isprašili i Wolvesi i Raptorsi. Također su ispustili ogromnu prednost protiv Pacersa i u Cavsima opet nešto ne štima. Dobra vijest je što je Thomas odigrao najbolju utakmicu u novom dresu. Nakon što je očajno šutirao u prošlim utakmicama, sada je ubacio 19 poena i tako prvi puta osjetio rivalstvo Warriorsa i Cavsa.

Kevin Durant je odigrao MVP-evsku utakmicu, ubacio je 32 poena, skočio 5 puta te ubilježio 8 asista. Još jednom je potvrdio da naslov MVP-a Finala nije slučajan i dominirao utakmicom. Curry je ubacio 23 uz 4 trojke i 8 asista, a dobri stari Green je bio na rubu triple double učinka. Ubacio je 11 poena, te pokupio čak 16 skokova a falilo mu je samo jedno dodavanje do TD-a.

U redovima Cavsa najviše je pokušavao naravno Lebron. Svojski se trudio, bilo ga je na obje strane parketa no opet je ostao “kratak”. Ubacio je 32, pokupio 8 skokova uz 6 asista, a u obrani je ukrao 3 lopte i podijelio 4 blokade. Love je ovaj puta stao na 17, a osim Thomasa jedini je Wade bio dvoznamenkast sa 10 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*