Stvari su se otele kontroli

Justin Ford-USA TODAY Sports

Posljednjih dana sve češće su kritike NBA igrača i trener na suce. Čudne odluke, kompenziranje, lako dodijeljivanje tehničkih greška su već preko glave svima. Igrači i treneri su odlučili dignuti glas protiv sudaca, a nedavno je i Draymond Green dobio poveću kaznu.

No na sinoćnjoj utakmici Knicksa i Netsa suci su napravili nešto što im nikako ne ide u prilog. Ozlijeđeni bek Netsa DAngelo Russell još uvijek nije spreman iz igru. Ne skida se s ekipom, nego već neko vrijeme zauzima mjesto pored klupe u odijelu. Na sinoćnoj utakmici Russell je “komentirao” suđenje, tj zapljeskao je nakon odluke, a sudac mu je odlučio dodijeliti tehničku. Tehnička greška za – gledatelja…

Prije nekoliko godina sličan problem je zadesio i Tima Duncana. On je dobio tehničku, a na kraju i isključujuću grešku zbog smijeha na klupi. No razlike je što je on i igrao tu utakmica, te je bio u zapisniku i opremi, pa je odluka prema Russellu još čudnija.

Osim ove tehničke greške Russell je još jednom ranije u svojoj karijere stradao “ni kriv ni dužan”. Za vrijeme svoje rookie sezone u Lakersima bio je suigrač Kobe Bryanta. U jednoj utakmici Kobe je zakucao preko Clinta Capele, a Russell je malo previše slavio sjajno zakucavanje svog suigrača. Trčao je oko klupe, te je zbog toga bio “nagrađen” tehničkom greškom.

No unatoč ovim tehničkim greškama, ipak ima dobrih vijesti za Russella. Netsi su objavili kako će uskoro zaigrati za njihovu ekipu u G-Ligi. Sve više ekipe se odlučuje na ovaj potez kako bi igrači nakon povrede što prije uhvatili ritam. Zasada je Russell odigrao samo 12 utakmica za Netse i u to kratko vrijeme se prometnuo u njihovog glavnog igrača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*