Nakon Madisona pokorio još jedan Garden

Prije 2 dana svjedočili smo preokretu Pelicansa protiv New York Knicksa. Anthony Davis je totalno uneredio Zingisa, te im isporučio 48 poena i “ukrao” pobjedu u produžetku. Roadtrip Pelikana po Istoku im je sinoć donio gostovanje u drugom Gardenu zaredom, TD Gardenu kod Celticsa. Formula za pobjedu je bila identična prošloj utakmici, daj Davisu loptu i on će riješiti stvar. I Davis je riješio.

Ubacio je 45 poena uz 16 skokova te je potpuno uneredio Kelte, slično kao i Knickse dva dana prije. Boston je za ovu utakmicu odlučio živjeti i umrijeti od šuta. Ispucali su 50 trojki, što je najviše u sezoni, no nisu bili precizni, te su uz to bili i dosta neoprezni što je na kraju rezultiralo porazom. Na poluvremenu su gubili sa dvoznamenkastom razlikom, no Irving je sa 16 poena u trećoj vratio utakmicu u egal. Igralo se koš za koš, a isti je čovjek donio Keltima produžetak kada je 11 sekundi prije kraja ubacio polaganje.

U produžetku su Davis i Boogie ubacili svih 12 poena Pelicansa, a Boston je izvana gađao 1/4 i utakmici je bio kraj. Osim Davisa kod pobjednika istakao se i Boogie Cousins sa 19 poena, 15 skokova i 5 asista, te Holiday sa 23 ubačaja. Odrađen je i odličan posao u obrani, pogotovo na Irvingu. Bio je najbolji strijelac Kelta sa 27 poena, no ispucao je čak 24 šuta i pogodio 8. Brown i Smart su dodali svaki po 16 poena, no s ovakvim očajnim šutom i forsiranjem trojki Kelti nisu imali šanse protiv Davisa i Pelikana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*